Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u službi građana

Uključite se u Večernjakovu akciju i pratite s nama cijene

sladoled
Duško Marušić/PIXSELL
08.06.2010.
u 20:26

Redovito ćemo vas informirati o cijenama na kopnu i moru.

Zbog velikog interesa i brojnih poziva vezanih uz tekst o sladoledu koji na moru stoji nevjerojatnih 21 kunu dok ga se na kopnu može kuputi za 13 kuna, te drugim “divljim” cijenama na više destinacija na Jadranu, odlučili smo tijekom cijele ljetne sezone donositi detaljan prikaz kretanja cijena na moru i kopnu. Posebno ćemo pratiti velika odstupanja i/ili neprimjerene trgovačke marže.

>>Šok za domaće turiste: Sladoled na moru 21, a pizza 70 kuna

Barometar cijena, kojim smo vas jučer krenuli informirati, nastavljamo najzanimljivim podacima. Nije slučajno da da je cijena pizza cuta (na kriške), u Rijeci primjerice, s početkom sezone s osam kuna skočila na 13! Udar na džepove turista vidljiv je i na tržnicama, u kafićima, restoranima...

Velike oscilacije primjećuju se tako i u cijenama voća i povrća. Kilogram lubenice tako ćete, recimo, u Zadru platiti deset kuna, a u Zagrebu se može nabavit već za četiri kune. Velika je razlika i u trešnjama kojih kilogram na riječkoj tržnici stoji 30 kuna, dok se Zagrebu mogu kupiti 20...I cijene kave nešto su više na moru - u Zadru 10 kuna, a u Zagrebu 8. Ukoliko ste se i sami susreli s nekim sličnim slučajem pozivamo vas da nam se javite na 01/6300 455

Komentara 18

MO
morales
20:50 08.06.2010.

@ja-ma Cijene nisu iste, svatko ih sam određuje, druga je stvar što je u većim gradovima konkurencija tolika da su cijene većinom iste. U vezi akcije - krenuli ste kao i s jučerašnjim člankom - nisko i neprofesionalno. Što značii da lubenica u Zadru košta 10 kuna? To je neki zaseok s jednom trgovinom gdje postoji samo jedan dućan? Ili ipak ima pokoji više, pa nitko ne brani otići u drugi? Ukratko, ova akcija ima smisla samo ako točno napišete gdje je zabilježena koja cijena, a ne grad u kojem je zapažena.

Avatar DucMan
DucMan
18:09 10.06.2010.

A da netko pita ministra turizma za zdravlje junačko? Ako ovakve cijene ne idu na štetu Hrvatske, ne znam što ide. Toliko čekamo tu sezonu jer je to jedini ozbiljniji prihod u proračun i onda netko to nekažnjeno podriva. Neka stisnu i Todorića za cijene u Konzumima i Ledo škrinjama. Vjerujem da ima putra na glavi s čim bi ga mogli malo pritisnut. Jer ponavljam, ovakve cijene i odnos prema turistima su najdirektnije podrivanje Hrvatske.

JM
ja-ma
20:42 08.06.2010.

Ajme,pa što se to smije?Korigiraju Ledove cijene sladoleda za koje se zna da su iste svugdje u Hrvatskoj?!Svašta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije