Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upitna njegova ubrojivost

Uključio kuhalo i izašao iz stana punog otpada, neizvjesno hoće li kazneno prijaviti vlasnika

Očevid u izgorenim stanovima u splitskom naselju Trstenik
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/5
27.11.2019.
u 21:42

"U stanu u kojem je izbio požar živi stanar s kojim imamo problema već godinama. Mi kao stanari pokušavali smo tražiti da netko iz socijalne službe počne voditi brigu o njemu", kaže predstavnica zgrade Mladenka Mandekić.

Splitska policija potvrdila je da je uzrok požara u stambenoj zgradi u Splitu u Papandopulovoj ulici na broju devet rad električnog kućnog aparata koji je ostavljen bez nadzora. Nakon obavljenog očevida, koji je završen u utorak, utvrđeno je da je centar požara u kuhinji.

Vlasnik stana uključio je električno kuhalo i rano ujutro izašao iz svog stana na petom katu koji je bio prepun plastičnih boca i drugog zapaljivog otpada. Nakon nekog vremena, izbio je požar, razbuktao se vrlo brzo i vatrogasci su ga gasili punih osam sati, od 9 do 17 sati, a potom na zgarištu dežurali cijelu noć.

VIDEO Stambena zgrada u Splitu nakon požara

Četvorica vatrogasaca i jedna stanarka lakše su ozlijeđeni, a materijalna šteta je ogromna. Zbog goleme količine dima i visokih temperatura koje su topile i vatrogasnu opremu, uništeni su stanovi na dva kata iznad, a zbog vode kojom se polijevala vatra stradao je stan na katu ispod. Neboder u Papandopulovoj ulici još je uvijek bez struje.

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske izvijestili su da će provesti kriminalističko istraživanje. Još je neizvjesno hoće li kazneno prijaviti vlasnika stana i predati ga pritvorskom nadzorniku. Naime, riječ je o čovjeku kojemu je oduzeta poslovna sposobnost i imenovan mu je skrbnik pa je upitna njegova ubrojivost.

FOTO Splitski vatrogasci borili su se s vatrenom stihijom punih osam sati

Očevid u izgorenim stanovima u splitskom naselju Trstenik
1/6

– U stanu u kojem je izbio požar živi stanar s kojim imamo problema već godinama. Zbog prljavštine, smeća kojeg dovlači u stan, neugodnih mirisa. Dok mu je majka bila živa, ona ga je kontrolirala, sada živi sam. Mi kao stanari pokušavali smo tražiti da netko iz socijalne službe počne voditi brigu o njemu – rekla je predstavnica zgrade Mladenka Mandekić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije