Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRHOVNI SUD Gorkom Juričinu (50) ponovno će se suditi

Ukinuta presuda zbog koje su se onesvijestile dvije žene

Gorki Juričin za suđenja u zadarskom Županijskom sudu
Foto: Dino Stanin
20.08.2008.
u 19:27

ZADAR, ZAGREB - Ukinuta je presuda umirovljenom časniku Hrvatske vojske Gorkom Juričinu (50) iz Zadra zbog koje se njegova supruga lani 3. prosinca srušila u nesvijest prije objave, a njegova sestra u sudnici tijekom objave. Bio je osuđen na šest godina zatvora i plaćanje 13.494 kune sudskih troškova.

Novo sudsko vijeće
Tako će mu se pred novim sudskim vijećem ponovno suditi zbog preprodaje kilograma i pol heroina, ali i za posjedovanje eksploziva, za što je bio oslobođen. Međutim, Vrhovni sud produljio mu je pritvor u kojem je od 10. travnja 2007. Heroin je pronađen u njegovoj kući u Sukošanu.

Rekao je da ga je njegov podstanar Satko, trgovački putnik iz BiH, nazvao mjesec i pol dana prije uhićenja i rekao da će mu supruga poslati neku robu iz Sarajeva, ali neće moći doći po nju te će poslati nekog Jaru koji je vreću samo izbacio pred kuću i otišao.

Juričin je u vreći među odjećom pronašao i četiri kocke koje su mu se učinile kao pakirani eksploziv. Satko mu je nakon nekoliko dana rekao da je to “gudra” i da će mu za to dati “hiljadarku”, ali on je to odbio.

Bez tragova na drogi
Mjesec dana poslije policija je na tavanu našla 1537 grama heroina u paketima, poluautomatsku pušku, pištolj i veću količinu streljiva. Na drogi nije bilo Juričinovih tragova. On je znao samo da je to “nešto vruće”, ali ne i da je riječ o heroinu. Da je dilao heroin, branio se, njegovo bi imovno stanje bilo znatno bolje. (maj)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije