Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJE 20 GODINA

Ukinuta oslobađajuća presuda: Trojica muškaraca silovala djevojku s cerebralnom paralizom

Ilustracija, silovanje
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
02.12.2020.
u 10:32

Općinski sud u Čakovcu sad je dužan, prema odluci Županijskog suda, ponovno provesti glavnu raspravu pred potpuno izmijenjenim sudskim vijećem, na kojoj će otkloniti utvrđene nedostatke

Trojica muškarca s područja Čakovca silovala su prije 20 godina djevojku kojoj su noge bile djelomično oduzete zbog cerebralne paralize. Njih je oslobodio Općinski sud u Čakovcu jer 'djevojka nije bila dovoljno nemoćna', a sad je Županijski sud u Varaždinu ukinuo tu presudu. 

Županijski sud ocijenio da je 'prvostupanjski sud pogrešno utvrdio činjenice, pogrešno zaključio da oštećenica nije imala svojstvo nemoćne osobe i pogrešno oslobodio okrivljenike optužbe', prenosi 24 sata. 

Branila se, pa nije dovoljno nemoćna

Ona je, naime, prije 20 godina popila jedan bambus što ju je naglo ošamutilo, a trojica muškaraca, koje je poznavala, ponudili su joj da dođe kod jednog od njih da joj njegova mama 'skuha juhicu'. Djevojka se bojala u takvom stanju otići doma pa je pristala na to. 

Nakon što su došli kod jednog optuženika, djevojka i jedan od počinitelja počeli su se ljubiti, samo kako bi druga dvojica ušla u sobu i nasrnula na nju. Ona se branila i dala jasno do znanja da ne želi seksualni odnos, međutim nije ih mogla spriječiti. 

Utvrđeno je na Općinskom sudu da su ju muškarci zaista silovali, da ona zaista ima invaliditet te da se branila, no sud ih je svejedno oslobodio. Naime, njih se u optužnici tereti za silovanje nemoćne osobe za što je kazna nešto viša, no sud je zaključio da ona ipak nije nemoćna iako ima invaliditet jer se branila. 

Općinski sud u Čakovcu sad je dužan, prema odluci Županijskog suda, ponovno provesti glavnu raspravu pred potpuno izmijenjenim sudskim vijećem, na kojoj će otkloniti utvrđene nedostatke, ponoviti ranije izvedene dokaze i provesti druge dokaze te donijeti novu, na zakonu utemeljenu presudu.

Komentara 7

IV
Ivoovi
11:23 02.12.2020.

Suca koji je donio oslobađajuću presudu pod hitno silovati i to najmanje trojica mamlaza tako da zauvijek zapamti što je učinio.

LI
liliZG
10:38 02.12.2020.

da mi je samo znati koji je to sudac u prvoj turi opravdao oslobađajuću presudu, ovom nebulozom

NO
nolimits930
13:06 02.12.2020.

drźava apsurda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije