Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlazi 500 eura
Povratak na članak

Ukidanjem novčanica ide se na ruku bankarskom sektoru

Bankari poručuju da odluku klijenata o načinu čuvanja ušteđevine ne određuje veličina apoena, nego visina kamatne stope na štednju

Komentari 4

Avatar H/S/P
H/S/P
07:20 06.05.2016.

Još jedan korak prema ukidanju novca i uvodenju čipa.

VL
AA
aabbcc
10:58 06.05.2016.

za 10 godina nece biti u upotrebi nikakvih ni metalnih ni papirnih novcanica.

VL
AA
aabbcc
11:00 06.05.2016.

Neki ducani vec sada ne primaju nikakve novcanice.

VL
Avatar nekakav
nekakav
08:11 11.05.2016.

malo pomalo, dolazi nam totalna kontrola. a vi ste mislili da su rusi problem. tek je zapad usavršio metode totalne kontrole stanovništva. od kojekakvih zraka i frekvencija, koje odašilju i troposferu i sve ostale 'sfere', do modificirane hrane, lijekova, zaprašivanja.ja. ne bi bio problem da se keš ukine. al problem je da se smanjuju kamatne stope na taj novac koji 'stoji' po bankama, i ide prema negativnim stopama. al kamate na posuđeni novac nisu ni blizu nule. a ta razlika je sve veća. još je gore kad su krađe identiteta sve češće i žešće. preko noći ostaneš bez prebijenog novčića. da, bankar će vam reći da ste sa kešom mogli i gore proći, da su vas na krevetu mogli i sa životom rastaviti. gotovina je sa nama tisućljećima. i sasvim nas dobro služi. elektronski novac je prevara skoro pa vražja. jeste li se ikad zapitali kolko više potrošite plaćanjem online, kao i kolko više robe kupite preko interneta? dok imaš tih par zgužvanih novčanica u ruci ne trošiš tak sumanuto kao preko interneta. da bi nas natjerali na povećanje potrošnje, krenuli su džonom na nas. eto, nekad ste u dućanu stajali u redu, a prodavačica vam je na stol nosila robu koju ste tražili. sad mi daj vegetu, pa sad kilu brašna, jednu kutiju šibica, margarin, i jednu kutiju opatije. i niste u košaricu natovarili pola stvari koje u biti ne trebate. danas? ne košarice, sad su već kolica. pa iz dućana odeš olakšan za barem 150 kuna, a da u vrećici nemaš ništa. kao da te netko opljačkao!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.