Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUČILI SU

Ukidanje zabrane rada nedjeljom: Zbog praznika neki trgovački lanci ovaj vikend uopće neće raditi

Bjelovar: Građani masovno pohrlili u trgovine
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/9
28.05.2020.
u 08:58

U subotu 30. svibnja, kada se slavi Dan državnosti, trgovine će morati biti zatvorene - osim pekarnica, kioska i trgovina u sklopu benzinskih postaja, koje su izuzetak od zabrane.

Zbog povoljne epidemiološke situacije ukida se zabrana rada nedjeljom, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ipak, neki trgovački lanci odlučili su kako nedjeljama ipak neće raditi.

Iako je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske ukinuo mjeru neradne nedjelje Uprava Pevexa je odlučila da njezini trgovački centri neće raditi niti idućeg dana 31. svibnja 2020. godine (u nedjelju).

- Tako da je predstojeći vikend u potpunosti slobodan za naše djelatnike koji će, dobro odmoreni, odmah biti našim kupcima na raspolaganju idući radni tjedan od ranoga jutra u ponedjeljak, od 7 do 21 sat. Svima želim sretan Dan državnosti i ugodan obiteljski odmor, poručio je Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave tvrtke Pevex.

Odluka o neradnom vikendu vrijedi za svih 25 Pevexovih trgovačkih centara, piše N1

Voditeljica Korporativnih komunikacija u Kauflandu Marija Franić objasnila je kako u tom lancu vjeruju da su njihovi zaposlenici već isplanirali svoju nedjelju, a oni im žele dati priliku da je i iskoriste.

Kako je ove subote praznik, ni u subotu 30.5. poslovnice Kauflanda neće raditi pa će zaposlenici ovog trgovačkog lanca moći spojiti subotu i nedjelju. 

Naime, radno vrijeme trgovina je u vrijeme epidemije bilo organizirano dvokratno. One trgovine i objekti koji su imali radno vrijeme duže od 10 sati morali su dezinficirati prostore prodavaonica, a prekid rada nije mogao biti kraći od jednog sata. 

U subotu 30. svibnja, kada se slavi Dan državnosti, trgovine će morati biti zatvorene - osim pekarnica, kioska i trgovina u sklopu benzinskih postaja, koje su izuzetak od zabrane. 

Ni Lidl trgovine privremeno neće nastaviti rad nedjeljom, već će radno vrijeme svih Lidl trgovina biti od ponedjeljka do subote po uobičajenom radnom vremenu. 

Trgovački lanac Plodine također ne radi nedjeljom. InterSpar trgovine neće raditi ovu subotu zbog državnog praznika, ali u nedjelju hoće, a radno vrijeme je organizirano dvokratno. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije