Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZLAZAK IZ KARANTENE

Ukidanje restrikcija u Engleskoj dovedeno u pitanje zbog indijske varijante virusa

London
Foto: Richard Pohle/News Syndication/PIXSELL/NI Syndication/PIXSELL
1/2
18.05.2021.
u 16:41

Johnson je u petak kazao da bi širenje indijske varijante koronavirusa moglo "ozbiljno poremetiti napredak" u izlasku iz karantene

Pitanje je hoće li Engleska moći u potpunosti izići iz karantene 21. lipnja nakon porasta broja zaraženih koronavirusom u dva grada i zbog strahova od širenja indijske varijante virusa.

Vladina revizija fizičkog distanciranja u Engleskoj koja je trebala utrti put ukidanju restrikcija mogla bi biti odgođena s kraja ovog mjeseca zbog porasta broja slučajeva zaraze indijskom varijantom koronavirusa B1617.2, prenio je BBC. Glasnogovornik premijera Borisa Johnsona rekao je u utorak za BBC da konačan datum ukidanja restrikcija "u ovom trenutku ne može biti definitivno određen".

>> VIDEO Tim profesora Nenada Bana otkrio slabu točku virusa SARS-CoV-2

"Indijska varijanta mogla bi biti prijetnja tom procesu, naša odluka temeljit će se najnovijim podacima", dodao je. "Izradit ćemo planove čim to podaci dopuste".  Po podacima Engleske agencije za javno zdravlje, prošli četvrtak u Britaniji je bilo 1313 novozaraženih, prema 520 tjedan dana ranije. Visok broj slučajeva utvrđen je u Londonu i sjeverozapadnom gradu Boltonu.

Johnson je u petak kazao da bi širenje indijske varijante koronavirusa moglo "ozbiljno poremetiti napredak" u izlasku iz karantene. Kako bi se suzbio porast broja zaraženih, ljudi koji čekaju drugu dozu cjepiva dobit će ih 8 tjedana nakon prve umjesto 12 tjedana.

Komentara 5

AA
aabbcc
17:29 18.05.2021.

Eto i Indija proizvodi svoj domaci virus a naši ništa samo uvoz ..

VL
_________
17:09 18.05.2021.

Ovce još uvijek žive u uvjerenju da je to za njijovo dobro.

DU
Deleted user
17:04 18.05.2021.

Moze mi netko reci koliko je to posto na broj stanovnika,ako ima toliko nula

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije