Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAKON O GRADNJI
Povratak na članak

Ukida se obveza članstva u komorama za voditelje gradilišta

Vladin plan reformi iz 2018. predvidio je ukidanje obveznog članstva u komorama ili smanjenje komorskih doprinosa i u drugim resorima, a resor graditeljstva, kako je i planirano, prvi je krenuo u izmjene zakona

Komentari 5

OV
Ovozemaljski
08:10 04.04.2019.

Treba ukinuti i voditelja gradilišta i 18 projekata potrebnih za građevinsku dozvolu. Dozvola se treba dobivati na temelju nacrta i par uvijeta i gotovo!

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:49 04.04.2019.

treba vratiti da ovlaštenje za projektiranje i nadzor građenja možeš dobiti tek nakon 10 godina rada u struci. a ne sada, da nakon 2 godine kuhanja kave kod zidara dobiješ ovlaštenje i radiš 'projekte'...

VL
MO
moškov
07:28 04.04.2019.

Korupcijom se u hrvatskoj najvise bave one persone koje donose odluke ...znacajnija odluka veca korupcija jer nema kontrole ...zna se. .

VL
DE
Dezider
08:55 04.04.2019.

Komore, baš kao i razne agencije te veliki dijelovi većine ministarstava leglo su nerada, manjka znanja i otuđene birokracije, a time su podložne svakoj korupciji.

VL
DU
Deleted user
09:48 04.04.2019.

Trebalo bi ukinuti sve građevinske firme sa prijavljena dva radnika i jednom u pravilu "lažnom diplomom građevinarstva"? Pa te tzv firme dovode radnike "na crno", Bosna, Rumunjska, rijetko ksds s dozvolom rada u RH?! Jasno i "sumnjive stručnosti"? Koliko jee samo "majstora" u vrijeme ljeta koji "deru" penziće radom na crno, ličenjima, keramičarima i da ne nabrajam?! Uglavnom rade i znaju "sve"!? Inspekcija u pravilu "nema", osim ako građani zovu!? To se tako nebi smjelo raditi!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.