Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvo ublažavanje mjera u zdravstvu

Ukida se noćna smjena COVID-19 ambulanti u domovima zdravlja

Dežurna ambulanta na Trešnjevci za  osobe koje sumnjaju da su zaražene koronavirusom
Foto: Borna Filic/PIXSELL
21.04.2020.
u 18:51

Noćna smjena bila je mirna očito za većinu tih ambulanti po domovima zdravlja u zemlji jer, kako stoji u dopisu Ministarstva, u većini u noćnoj smjeni nije bilo intervencija te je znatno pao i broj telefonskih poziva

Ukida se noćna smjena takozvanih "COVID-19 ambulanti" po domovima zdravlja radi povoljnije epidemiološke situacije, uputa je Ministarstva zdravstva poslana ravnateljima domova zdravlja da o njoj izvijeste svoje zaposlenike, reorganiziraju rad te građane.

Ambulante na testiranje pacijenata sumnjivih na novi koronavirus nastavlja se u spomenutim ambulantana u dnevnoj smjeni od osam ujutro do 20 sati svakog dana. Noćna smjena bila je mirna očito za većinu tih ambulanti po domovima zdravlja u zemlji jer, kako stoji u dopisu Ministarstva, u većini u noćnoj smjeni nije bilo intervencija te je znatno pao i broj telefonskih poziva.

Prije više od mjesec dana, podsjetimo, sve su županije upućene da njihove zdravstvene ustanove organiziraju izdvojene ambulante za pregled ljudi kod kojih postoji mogućnost infekcije ovim virusom te da takve ambulante rade 24 sata dnevno. Ukidanje noćne smjene ovih ambulanti prvo je ublažavanje "koronavirus mjera" generalno na cijeloj razini zdravstvenog sustava.

VIDEO Kako će izgledati život nakon koronavirusa? "Nema više rukovanja, ni sastanaka.."

Ključne riječi

Komentara 1

PL
Playmaker
19:10 21.04.2020.

Hshaaaaaaaaaaa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije