Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvogodišnji proces
Povratak na članak

Britanska premijerka May aktivirala Brexit: Ovo je jedinstvena prilika za Ujedinjeno Kraljevstvo!

Ujedinjeno Kraljevstvo trebalo bi istupiti iz Europske unije 29. ožujka 2019., točno dvije godine nakon slanja pisma o aktivaciji članka 50

Komentari 11

TI
Ticic
12:03 29.03.2017.

oni su fakticno prevarili svoje gradjane stalnim strahom od novog doseljavanja iz Unije, a dobro se zna da nikad nisu usli u Schengen i da su oduvijek kontrolirali svoje granice. Od prvog dana ulaska u Uniju su s figom uu dzepu, uvijek su trazili poseban status. Zasto im je kriva Unija kad im Sheffield i Birmingham vec sada imaju vecinu stanovnika iz Bangladesa, Afganistana i Pakistana koje nemaju veze s EU ? Sve je to zamjena teza, njihovi novinari su svaki dan plasili ljude javljajuci se iz Calaisa gdje 10.000 migranata ceka ulaz u Britaniju i tih nekoliko postotaka je upravo i bila prevaga na referendumu. Medjutim, vec sada se kaju, ali je gotovo i proces izlaska je poceo. Sve ce to Britaniju dovesti do katastrofe, a to je da ce nakon Skotske i Sjeverna Irska traziti ujedinjenje s Irskom, vjerojatno ni Wales vise nece cekati. Problem njihovih obicnih stanovnika je neobrazovanost i neinformiranost, njima su Poljaci najveci problem, a ljudi se bore i rade tamo, imaju europsku kulturu, a tretiraju ih kao i ove iz bivsih kolonija, sve zemalja koje nemaju veze s Unijom. Ne glorificiram EU, ali uvjeren sam da ce Britanija platiti ogromnu cijenu izlaska, ne samo zbog gubitka poslova i zajednickog trzista, vec drasticnog pada funte i raspada na 4 nezavisne drzave.

VL
AP
apolon
08:50 29.03.2017.

U.K jest prva no nažalost ne i posljednja zemlja koja će izaći iz E.U i ta činjenica bi trebala zabrinuti domaću političku elitu koja živi u svojstvenom blaženom optimizmu! blaženom optimizmu!

VL
Avatar __MAX__
__MAX__
14:32 29.03.2017.

Poslje ovoga Brexita vise nece biti Ujedinjeno Kraljevstvo vec "Razjedinjeno".

VL
DU
Deleted user
15:05 29.03.2017.

Sretno, Britanci! U se i u svoje kljuse i nema zime.

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
16:17 29.03.2017.

Škoti su glasovali protiv odcjepljenja jer bi to automatski značilo izlazak iz EU, sad su i tako izašli iz EU, i to ne svojom voljom. Uskoro će u Europi postojati još jedna nova država.

VL
Avatar toxic alien
toxic alien
14:32 29.03.2017.

...a skotski parlament je izglasao (jos jedan) zahtjev za referendumom o odcijepljenju i neovisnosti Skotske. Odcijepljenje Skotske bi ovaj put bilo mnogo izglednije nego prosli put, a to bi mogao biti smrtonosni udarac kraljevstvu. Iako je EU daleko od nekog ideala koji bi zadovoljio sve njene clanice, mislim da je mnogo bolja opcija za narode Europe mijenjati EU iznutra, nego ju napustati. EU je u principu dobra ideja, ali se mora reformirati na nacin da je svi osjecaju kao svoju, da sve clanice mogu reci da od clanstva imaju daleko vise koristi nego stete. Znam da je to mnogo lakse reci nego provesti, ali granice blokova u novom preustroju svijeta ce biti odredjene civilizacijskom pripadnoscu a ne politickom ideologijom. I zato se Europa mora drzati one uzrecice, "united we stand, divided we fall". A Englezi..., njima ce ostati uspomene na "kraljevstvo u kojem sunce nikad nije zalazilo".

VL
Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
09:04 29.03.2017.

Ujedinjeno Kraljevstvo danas pokreće proceduru izlaska iz Europske unije ali očekuje se da čemo mi domoljubni hrvati taj postupak nalik EU arbitražnom sudu zaustaviti jer če naš domoljubni Sabor izglasati odluku da mi pravi hrvati sa balkana ne priznajemo Brexita i da za nas izlazak Britanije iz EU nema nikako pravno značenje i dalje smatramo da su London, Birmingham i Bristol naši.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.