Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pogled iz sad-a Bivši predsjednik LS-a Banac smatra da su u pozadini ujedinjenja osobni interesi

Ujedinjenje liberala je zakasnjelo

Ivo Banac
import
27.01.2006.
u 21:00

Ujedinjenje liberala je zakasnjelo i pokrenuto radi afirmirmacije nekih pojedinaca u HSLS-u i LS-u drži dr. Ivo Banac, s kojim smo o aktualnim političkim događajima u Hrvatskoj razgovarali u četvrtak nakon njegova predavanja na Institutu Hariman Sveučilišta Columbia u New Yorku.

Liberali nemaju veliko značenje na političkoj sceni, a ideje liberalizma uspješno su preuzele dvije vodeće hrvatske stranke, HDZ i SDP. Ja se ne vraćam u stranke koje se ujedinjuju i u kojima sam već bio rekao je Banac. Pozdravio je skidanje oznake tajnosti s Mesićeva svjedočenja u Haagu, naglasivši da "su svi već znali što je rekao zaštićeni svjedok i tko je on bio", ali nisu smjeli imenovati Mesića pa je to bila tabuizirana tema.

Da sam ja bio svjedok u Haagu, odgovarao bih na isti način kao Mesić, ponajviše ono što je rekao o Bosni. Ne mislim da će javno objavljivanje transkripata svjedočenja u Haagu i skidanje tajnosti s tih sudskih dokumenata naškoditi Mesiću. Banac je ocijenio da bi bilo loše da se Sanaderova vlada padne i da joj u Hrvatskoj još ne vidi alternativu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije