Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upisala fakultet da nadoknadi štetu

Ujaku kojeg je zvala tata iz sefa u dvije godine ukrala 1,8 milijuna kuna

sef
Davor Puklavec/Pixsell
06.11.2020.
u 07:09

Ujaku planira vratiti novac i dogovorila je s njime plan otplate. Upisala je fakultet i počela raditi studentske poslove. Ujak je iskoristio blagodat nesvjedočenja, no traži natrag svojih 240.000 eura

Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv 28-godišnje prvostupnice geografije koju terete da je od kraja 2017. do veljače 2020. u Čakovcu, u stanu u vlasništvu njezina ujaka, ukrala 240.000 eura ili gotovo 1,8 milijuna kuna! Nećakinja je iskoristila to što je ujak imao povjerenje u nju. Znala je da postoji sef u potkrovlju, a znala je i gdje ujak drži originalni ključ, pa je u najmanje deset navrata potajice uzimala svežnjeve novčanica. 

Najmanji iznos po otključavanju bio je 2000 eura, a najveći 20.000. Posljednji put krađu je pokušala između 27. i 29. svibnja 2020. Kad je ujak shvatio da ga je godinama potkradala, prijavio ju je policiji. Nećakinja je na ispitivanju u cijelosti priznala počinjenje kaznenih djela. Znala je da je ujak, kojeg zove tata, ključ od sefa držao u klupi za sjedenje oko stola u kući, a sef je bio u njegovu stanu na drugoj lokaciji.

Prvi put je ključ uzela kad nikog nije bilo kod kuće i u noći otvorila sef iz kojeg je, ako se dobro sjeća, uzela između 2000 i 3000 eura. Sama je sebi tada rekla da će sve vratiti. Jednog dana. Ne zna točno koliko je puta krala novac. Sjeća se da je jednom ili dva puta uzela cijelu vezicu u kojoj su bile novčanice od 100 eura. Novac je, ispričala je, potrošila za život, kupovala je sebi i svojima razne stvari, a pomagala je, dodala je, i drugim ljudima koji su se našli u teškoj situaciji. U stanu u Zagrebu, u kojem je živjela, u vlasništvu njezinih roditelja nije mogla ostati jer u njemu nije bilo dozvoljeno držanje životinja, pa se preselila u unajmljeni stan koji plaća 900 eura mjesečno.

Osim za stanarinu, trebao joj je i novac za pokretanje nekog posla, a nikako da joj krene. Živi, rekla je, od igara na sreću. Sve je pošlo po zlu kad je ujak ključ od sefa pričvrstio na privjesak s ključevima koje nosi sa sobom. Prvo je pokušala izraditi kopiju ključa prema slici, a potom je pokušala sef otvoriti pomoću bušilice, brusilice i poluge. Alat je kupila u Bauhausu i Pevexu. Vezice u kojima je stajao novac je sačuvala jer je, tvrdi, imala namjeru vratiti novac.

U travnju ove godine čak je kupila jedan sef jer je htjela vidjeti kako funkcionira i kako izgledaju ključevi. No, taj sef nije nimalo sličio onom ujakovom. Žao joj je zbog krađe, no u tom trenutku nije, branila se, vidjela drugo rješenje. Pokušala je roditeljima objasniti da je u teškoj situaciji. S ujakom je, kazala je, u relativno dobrim odnosima. I dalje komuniciraju, kao da se ništa nije dogodilo. Nastoje, rekla je, da sve bude po starom. Ujaku planira vratiti novac i dogovorila je s njime plan otplate. Upisala je fakultet i počela raditi studentske poslove. Ujak je iskoristio blagodat nesvjedočenja, no traži natrag svojih 240.000 eura.

Ključne riječi

Komentara 25

Avatar Ledeni
Ledeni
09:04 06.11.2020.

240.000 eura mu može vratiti , na rate,u 16 slijedećih života.

ST
stefj
09:11 06.11.2020.

He, he, živi od igara na sreću...

Avatar messerschmidt
messerschmidt
08:02 06.11.2020.

Znači, roditelji joj nisu dali držati cucka u stanu, pa je iznajmila stan za 900 eura. Kako ga nije mogla plaćati, krala je. I ujak u 3 godine nije ni zavirio u sef?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije