Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ribič spasio psiće

Uhvatio sam ih mamcem, vreća je već počela tonuti

Štenci u Savi
Foto: Privatni album
1/14
13.06.2015.
u 10:00

Vikao sam za njim što to radi i je li normalan, ali on je samo otišao, kaže Marijan Pavić


Zagrepčanin Marijan Pavić ovog se tjedna iz uobičajenog ribolova na Savi vratio s neočekivanim plijenom. Umjesto ribe, mamcem je ulovio vreću u kojoj je bilo pet štenaca.

– Već sam se spremio da krenem kući jer je dolazilo je nevrijeme, kad je blizu mene u vodu pljusnula vreća. Iz nje se čulo cijukanje – kaže nam M. Pavić. Brzo je potrčao na obalu i ugledao muškarca kako ide prema automobilu.

Kamen za osiguranje

– Počeo sam vikati na njega što to radi i je li normalan. Sjeo je u auto i otišao, a ja sam trčao da izvadim vrećicu – nastavlja priču. Uspio je iz drugog pokušaja, prvi put je mamcem zahvatio granu, a kako je vrećica već tonula, u njoj je bilo vode. Otvorivši je, ugledao je pet malih psića i kamen veličine dlana. Psiće je stavio u kantu u koju inače stavlja ribu, ali su bili toliko mokri da su uskoro i u kanti ležali u vodi. Odložio ih je na tepih u auto i odvezao se u selo Nart po pomoć.

Foto: Robert Demo

– Od strine sam nazvao policiju. Došli su iz Dugog Sela, napravili zapisnik i otišli. Čekao sam gotovo tri sata, u međuvremenu razgovarao i s veterinarom, a onda su po pse došle dvije gospođe – govori nam ribič. Dodaje da je u žurbi uspio zapamtiti samo da je auto bio tamnocrveni, a od registracije ZG 3710, za slova nije siguran jesu li HC, HG ili HN.

Štenad su preuzele volonterke, igrom slučaja zatekle su se kod lokalnog veterinara, kojeg je policija obavijestila o događaju.

Težak posao čeka volonterke, štenad treba hraniti svaka tri sata, a treba im nadoknaditi i toplinu majke

– Sve su ženkice, kad su pronađene imale su tek nekoliko dana, neke su još imale i pupčanu vrpcu. Nisu još progledale, ali zasad su dobro, pregledao ih je i veterinar. Za njih bi najbolje bilo da se pronađe tko ih je bacio, jer kod njega je sigurno i njihova mama. Othranjivanje ovako malih psića težak je i vrlo nesiguran zadatak. Treba ih hraniti svaka tri sata, danju i noću, treba im topline, masirati im trbuščiće. Dok su tako mali jako su osjetljivi i uza svu njegu i pažnju ne možete biti sigurni da će sve dobro završiti. I naravno, za sve to treba i puno novca, jer maleni moraju piti posebno mlijeko – kaže P. M., jedna od volonterki koje se skrbe za male psiće. Što im sve treba možete saznati na telefon 098/385-881.

Inače, ovo im je već treće leglo pronađeno od početka godine, pa sad na brizi imaju 17 štenaca. I za ove najmlađe misle da su mješanci haskija. Volonteri se nadaju da će policija, unatoč manjkavim podacima registarskih tablica, uspjeti pronaći počinitelja.

Istraga još traje

U Policijskoj postaji Dugo Selo doznajemo da istraga još traje.

– Pokušat ćemo doći do vlasnika automobila, a onda i do počinitelja ovog djela – rekli su nam u postaji. I hrabri ribič nada se da će policija obaviti svoj posao. Kaže, spreman je i sam tražiti vlasnika automobila kako bi malo popričao s njim.

– Da ga vidim, sigurno bih prepoznao i njega i auto. Pronaći ću vremena i otići ponovno tamo. Čekat ću kod crkve, sigurno će proći tim putem. Nije mi jasno kako je mogao takvo što napraviti – pita se Marijan Pavić.

Ključne riječi

Komentara 6

EV
evropljanin
10:53 13.06.2015.

Marijan- --- sto ste vi ucinili stvarno sam sretna da ima jos takovih ljudi sa srcem. zelim vam i vasoj obitelji samo srecu u vasem zivotu.

Avatar Vigo__the__Carpathian
Vigo__the__Carpathian
11:57 13.06.2015.

Gda/gdica Snjezana Crnjevic je jedina novinarka hvale vrijedna na ovom portalu.Jedna od rijetkih koja ovakve i slicne stvari stavlja u javnost da se zna i da neprode neprimjeceno.Nek se zna sto se dogada i kakvi psihopati zive medu nama.Zalosno je jedino to,sto dok u drugim,cak i bezveznim clancima ima puno,previse komentara,ovdje vecinom nema niti jedan,ili jedan,dva.Ispada da je vaznije sto neka domaca pevaljka ruca nego jedan zivotinjski zivot.Zalosno.

ZZ
zzz
11:23 13.06.2015.

svaka čast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije