Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neviđen trik

Uhvatili "predsjednikova čovjeka", sudbina kulena još se ne zna

kulen, kombi
Dragutin Šantoši/VL
03.01.2011.
u 11:20

Policajci nisu uspjeli locirati 440 kg slavonskih delicija koje je oteo Tolić.

Drama s “kulenom za Ured predsjednika” konačno je završila. Policija je uspjela uhvatiti muškarca koji je slatinskoj Mesopreradi dosad neviđenim trikom oteo suhomesnate proizvode, no delicije i poslastice za nepce nisu nađene. Prevarant ih je očito stigao “utopiti”. Ivica Tolić (48) lažno se predstavio kao djelatnik izmišljene tvrtke Medical te je za domjenke predsjednika Ive Josipovića naručio suhomesnate proizvode za gotovo sto tisuća kuna!

Domjenci za predsjednika

Prije ovog posla Tolić je odradio još nekoliko prevara, no za znatno manji plijen. Pomislio je Ivica da je ovaj put spreman za “veći zalogaj”, no zadatku očito nije bio dorastao. Predvidio je bitan detalj – registracijsku oznaku posuđenog automobila u kojem je nakon susreta s djelatnikom Mesoprerade pobjegao s gomilom kulena u nepoznatom smjeru. Slatinski djelatnik zapisao je registraciju njegova automobila, a policiji tada nije bilo teško otkriti o kome je riječ.

Akcija je počela pet dana prije Božića. Tolić je nabavio novi mobitel za tu priliku, nazvao slatinsku tvrtku i rekao:

– Predsjednik Josipović je kušao vaš slavonski kulen. Oduševljen je njime pa bi na božićnim domjencima htio imati samo njega. S obzirom na kratke rokove, Božić je blizu, hitno nam je potrebno nekoliko stotina kilograma slavonskog kulena. Možete spremiti i nešto slavonskih kobasica, šunke. Sve će se to servirati na domjencima na koje će gospodin Josipović ovih dana dolaziti – poručio je.

Posao je sklopljen. Tolić je Mesopreradi poslao uplatnicu na 98 tisuća kuna s krivotvorenim žigom nepostojećeg Medicala i dogovorio isporuku robe kod naplatnih kućica Ivanja Reka. Naručio je 104 kilograma slatinske kobasice, 164 kg slatinskog kulena, 274 kg slavonskog kulena i 1165 komada suhe slavonske šunke. Idući dan rano ujutro u posuđenom vw caddyju na dogovorenom mjestu dočekao je 38-godišnjeg slatinskog dostavljača. Malo dalje, na benzinskoj pumpi Zovko u Sesvetama od njega je preuzeo većinu robe vrijedne 75 tisuća kuna. Ostalo nije stigao jer su u taj čas dostavljaču dojavili da prekine dostavu jer na račun Mesoprerade nije sjeo novac.

“Predsjednički kulen”

Tolić je na to predložio dostavljaču da ga prati do sjedišta njegove tvrtke u Zagrebu kako bi riješili nesporazum, a zatim pobjegao u nepoznatom smjeru. Sumnja se da je imao pomagače. Istražni ga je sudac ispitao, a zatim ga je pustio da se brani sa slobode. Još se ne zna gdje je završilo meso, a u Mesopreradi su se već prestali nadati da će štetu ikad naplatiti.

Iz slatinske tvrtke kazali su da u isporuci suhomesnatih proizvoda nije pogriješila uprava, “već brzopleti vozač koji je prije istovara trebao provjeriti je li novac uplaćen”. Inače, slavonski se kulen u Slatini proizvodi više od stotinu godina na tradicionalan, a ne na industrijski način. Kulen je potpuno autohtoni slavonski proizvod. Zbog ovog medijski popraćenog slučaja u slatinskoj Mesopreradi razmišljaju da nekom od svojih kulena daju ime “Predsjednički kulen” koji bi trebao biti najbolji kulen među 300-injak slavonskih proizvođača te delicije.

>>Neviđen trik: "Predsjednikovi ljudi" ukrali 440 kg kulena

Komentara 17

BL
blekso
06:55 04.01.2011.

zamislite sada još i ovu hrvatsku glupost.. da bi prevara bila prevara trebat će gospodinu Toliću dokazati namjeru a to je nemoguće.. i izjeo vuk magare..

MP
mpusiu0107
12:24 03.01.2011.

lutomirski Da je to tak........riječ nelikvidnost nebi postojala

Avatar ivek
ivek
11:56 03.01.2011.

aj me gluposti.. za sabor kobasice utvarl na beziskoj postaji... posli pobiga u nepoznatom pravcu... hahahahahahahaah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije