Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na području Srbije

Uhićen jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca

Darjan Ješovnik
MUP
09.04.2019.
u 10:57

Darjan Ješovnik u bijegu je od 2011. godine. Za njim je bila pokrenuta međunarodna potraga i izdan europski uhidbeni nalog zbog sumnje da je član zločinačkog udruženja

FAST jedinica Republike Hrvatske (Fugitive Active Search Team) u suradnji s FAST jedinicom Republike Srbije 6. travnja 2019. na području Republike Srbije locirala je i uhitila dugogodišnjeg bjegunca Darjana Ješovnika, priopćili su iz MUP-a.


 

Darjan Ješovnik u bijegu je od 2011. godine. Za njim je bila pokrenuta međunarodna potraga i izdan europski uhidbeni nalog zbog sumnje da je član zločinačkog udruženja, čiji su članovi iz Južne Amerike prokrijumčarili najmanje 718 kilograma kokaina u Republiku Hrvatsku, Sloveniju, Španjolsku i Nizozemsku. Svi članovi zločinačkog udruženja uhićeni su u prijašnjim akcijama policija na području Španjolske, Hrvatske i Srbije, međutim Darjan Ješovnik uspio je pobjeći.  

Nakon raspisivanja tjeralice pobjegao iz mjesta prebivališta u Ljubljani i vješto se skrivao na području više država. Upornim i ustrajnim radom policijskih službenika Odjela za ciljane potrage i precizno lociranje / FAST Hrvatska, u suradnji s FAST jedinicama Republike Srbije, Crne Gore, Slovenije, Italije, Španjolske i Nizozemske, provjeravani su i praćeni svi tragovi do kojih su dolazili policijski službenici.


 

Lociranje i uhićenje Darjana Ješovnika pripremano je dulje vrijeme nakon što je operativnim radom policijskih službenika FAST Srbije utvrđeno da se koristi lažnim identitetom. Prilikom prelaska državne granice između Republike Srbije i Republike Mađarske, ciljano je izdvojen, identificiran i uhićen od policijskih službenika FAST Srbije u subotu oko 18.50 sati.
 

Darjan Ješovnik dulje vrijeme označen je kao jedan od najtraženijih bjegunaca Republike Hrvatske, a aktivno traganje i operativan rad policijskih službenika Odjela za ciljane potrage i precizno lociranje / FAST Hrvatska bio je potpomognut suradnjom s Europolom. Na popisu kriminalističke obavještajne agencije Europske unije bio je kao jedan od pripadnika liste najtraženijih bjegunaca Europe.

Video: Uspon i pad El Chapa

Ključne riječi

Komentara 5

ZA
zagabria1
11:24 09.04.2019.

Zašto Slovenca sa prebivalištem u Ljubljani traži Hrvatska a ne Slovenija

DU
Deleted user
11:20 09.04.2019.

član kojeg zločinačkog udruženja?... ovog na vlasti ili nekog sitnog?

LA
larala
07:20 10.04.2019.

najtraženiji hrvatski bjegunac? zastupao boje hrvatske? o cemu vi to dragi novinari? taj čovjek je slovenski državljanin rođen u crnogorskim Pljevljima i nema nikakve veze s hrvatskom. ako je vec imao lažnu hrvatsku putovnicu ili xy, isto ne znaci daa je hrvat.....osim ako se opet gleda od stoljeca 6.-og pa mu je neka šukun šukun baka u ne znam kojem koljenu imala nekog hrvata u obitelji. ili ako je katolik pa se odmah za neke podrazumijeva da je hrvat a to što nema veze s hrvtskom, nije bitno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije