Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispitan 40-godišnjak

Uhitili ga nakon pucnjave i višesatnih pregovora, ide u istražni zatvor

policija očevid
Foto: Petar Glebov/PIXSELL/Ilustracija
02.06.2020.
u 09:46

Nakon prvog ispitivanja okrivljenika u Općinskom državnom odvjetništvu, istražnom sucu Županijskog suda podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora, što je i prihvaćeno

Sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu odredio je istražni zatvor 40-godišnjaku protiv kojeg je policija podnijela kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi.

Kako se navodi u obavijesti Općinskog državnog odvjetništva, postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 25. svibnja 2020. u 00,38 sati, nakon dolaska policijskih službenika u hodnik jedne zgrade u Slavonskom Brodu, a po pozivu građana da se čuje pucnjava iz vatrenog oružja u njegovom stanu, počinio navedeno kazneno djelo.

Osnovano se sumnja da je, nakon što su mu se policijski službenici predstavili i rekli mu da zahtijevaju da prestane s pucanjem, iz vatrenog oružja ispalio kroz ulazna vrata stana više hitaca koji su oštetili zidove hodnika i koji su se od njih odbijali, te je time spriječio postupanje policijskih službenika i doveo u opasnost život i tijelo uređujućih policajaca koji su bili u hodniku. Nakon višesatnih pregovora okrivljenik je izašao iz stana te je svladan i uhićen.

Nakon prvog ispitivanja okrivljenika u Općinskom državnom odvjetništvu, istražnom sucu Županijskog suda podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora, što je i prihvaćeno. Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu donijet će rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo iz članka 314. stavka 2. i 1. Kaznenog zakona. Dokaže li mu se krivnja, 40-godišnjaku prijeti kazna od šest mjeseci do osam godina zatvora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije