Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAO IZ BAJKE Četvorica posjedovala arsenal oružja

Uhitili bandu krivolovaca, Bambi i mama spašeni

15.01.2009.
u 20:30

ZAGREB – Krivolov i nedopušteno držanje oružja nedjela su za koja policija sumnjiči lovačku četvorku D. R. (40), D. B. (44), B. B. (53) i S. R. (63). Policajci su u njihovim kućama i automobilima na Črnomerecu pronašli sedam lovačkih pušaka, dva optička ciljnika, 330 komada streljiva i zračnu pušku. Nitko od njih nije posjedovao dozvolu za držanje oružja.

Prijeti im zatvor
Tijekom pretrage obiteljske kuće D. B. u dvorišnoj kućici pronađeni su zatočena srna i mladi srndać, koje su policajci predali lovačkom društvu. Prekršajno su prijavljeni te im je sudac odredio mjesec dana zatvora uz rok kušnje od godinu dana. Protiv D. B. i D. R. podnesena je i kaznena prijava Državnom odvjetništvu zbog sumnje da su protuzakonito posjedovali oružje, a protiv D. B. i kaznena prijava zbog krivolova.

Najviše oružja pronađeno je kod 44-godišnjeg D. B. koji je nezakonito posjedovao pušku karabin s ugrađenim optičkim ciljnikom, lovačku pušku simpson suhl 12 mm, ručno izrađenu pušku, zračnu pušku i 22 komada bojevog streljiva.

Ranio policajca
Boris Bartol (53), jedan od četvorice prijavljenih, poznat je i kao “Podsusedski Pintarić”. Zbog ubojstva Božidara Poljaka i ranjavanja policajca Sadika Hajdarevića 1991. odležao je 12 godina u zatvoru.

Nadimak je dobio po serijskom ubojici Vinku Pintariću. Bartol se 12. kolovoza 1991. u gostionici “Izvor” u Podsusedskom dolju posvađao s Poljakom. Nakon svađe, otišao je po pušku te se vratio i ispalio dva metka u Poljaka. Zatim je otišao kući, pred kojom se uskoro zaustavio automobil iz kojega je izašao Hajdarević. Bartol je ispalio dva hica u policajca. Pobjegao je i tri se dana skrivao po šumama. Policija ga je uhvatila dok se šuljao oko kuće.


Osim oružja krali i drva

Policajci Policijske postaje Črnomerec kod osumnjičenih su pronašli pravi arsenal ilegalnog oružja. Kod D. R. pronađena je puška mauser 22LR s optičkim ciljnikom, crvena zastava s prerađenim kundakom, 270 komada bojevog streljiva te 17 komada streljiva 7.9. Kod S. R. pronađena je pušku M48, 30 komada streljiva 7.9 te 31 komad streljiva 7.62. B. B. je ilegalno posjedovao lovačku pušku s 10 patrona. Nitko od njih nije registrirani član lovačkog društva, a S. R. i D. R. poznati su policiji otprije i po krađi drva iz šume.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije