Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREVEZLI NAJMANJE 60 MIGRANATA

Uhićeno devetero osoba: Tri mjeseca prevozili migrante i zaradili preko 150.000 kuna

Nakon uvođenja novih mjera pust granični prijelaz u Slavonskom Brodu
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/2
01.02.2021.
u 18:04

Također je prilikom pretraga kod jednog 22-godišnjeg hrvatskog državljanina pronađeno 650 grama marihuane

Tijekom današnjeg popodneva uhićeno je devetero osoba, osmero hrvatskih državljana i jednog afganistanskog državljana, pod sumnjom na ilegalni prijevoz migranata preko granice.

Na području Zagreba, Rijeke i Osijeka su pretražene prostorije kojima se osobe koriste te su uhićena dvojica 19-godišnjaka, dvojica 20-godišnjaka, 21-godišnjak i trojica 22-godišnjaka – svi hrvatski državljani - te 19-godišnji strani državljanin, inače tražitelj međunarodne zaštite u Republici Hrvatskoj.

VIDEO Policija odvela vlasnika koji je otvorio svoju teretanu na Trešnjevci


 
Svu devetoricu muškaraca se sumnjiči da su unatrag tri mjeseca nezakonito preko državne granice prevezli najmanje 60 stranih državljana - nezakonitih migranata. Migrante su preko granice prebacivali tako što je osumnjičeni 19-godišnjak (tražitelj međunarodne zaštite) na području Banovine i istočne Slavonije pronalazio osobe koje su nezakonito iz Bosne i Hercegovine ušle u Hrvatsku, dok su uhićeni hrvatski državljani organizirali njihov prijevoz i prevozili ih dalje prema Sloveniji i drugim državama članicama EU.

Procjenjuje se da su na navedeni način stekli nezakonitu materijalnu korist od najmanje 150.000 kuna.


Također je prilikom pretraga kod jednog 22-godišnjeg hrvatskog državljanina pronađeno 650 grama marihuane, 11 grama sjemenki indijske konoplje, dvije precizne vage i dvije drobilice za marihuanu.
 
Po završetku kriminalističkog istraživanja sva devetorica će, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela biti predani pritvorskom nadzorniku.

Komentara 3

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
18:15 01.02.2021.

Granica kao švicarski sir?

DU
Deleted user
18:35 01.02.2021.

Toliko Burilović s diplomom iz Banja Luke dobije od HGK za 15 dana .

BU
Bubreg2020
18:19 01.02.2021.

Banda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije