Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inu oštetili za najmanje 1,5 milijuna kn

Uhićeno 14 osoba, ukrali 600.000 litara 'gazolina'

uskok
Zeljko Lukunic/PIXSELL
21.11.2019.
u 13:35

Uskok je sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda predložio određivanje istražnog zatvora protiv osmorice okrivljenika

Uskok je u suradnji s zagrebačkom policijom danas dovršio istragu nad četrnaestoricom koje sumnjiči da su ilegalnim priključkom na kondenzatovodu kod Đurđevca ukrali preko 580 tisuća litara plinskog kondenzata "gazolina", čime su Inu oštetili za najmanje 1,5 milijuna kuna, a državni proračun za najmanje 2,1 milijun.

Uskok je priopćio kako svih četrnaest osumnjičenika tereti da su se okupili u zločinačko udruženje kako bi krali i na ilegalnom tržištu prodavali "gazolin", čija je prodaja na slobodnom tržištu zabranjena.

Istragom je utvrđeno da je prvoosumnjičeni 33-godišnjak od 12. lipnja do 20. studenoga radi krađe plinskog kondenzata povezao još 13 okrivljenih u dobi između 20 i 67 godina s područja Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Zagrebačke županije te otoka Murtera.

Oni su "gazolin" preko ilegalnog priključka na kondenzatovodu Kalinovac-Šandrovac, koji je prvoosumnjičeni ranije postavio, istakali i skladištili u plastične spremnike zapremine od tisuću litara.

Ukradenih 581.270 litara "gazolina" isporučivali su u više hrvatskih gradova radi njegove daljnje preprodaje na ilegalnom tržištu po cijeni od najmanje dvije kune po litri, čime su ostvarili nepripadnu imovinsku korist od najmanje 1,1 milijun kuna, koju su zajednički podijelili.

Naftnu kompaniju Inu su oštetili za najmanje 1,5 milijuna kuna, a državni proračun za najmanje 2,1 milijun.

Nakon istrage uhićeno je 12 osoba koje su u srijedu, uz kaznenu prijavu zbog krađe u sastavu zločinačkog udruženja., predane pritvorskom nadzorniku, dok su dvije kaznene prijave podnijete protiv još dvije osobe od kojih se jedna otprije nalazi u istražnom zatvoru, a druga na izdržavanju kazne. Uskok je sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda predložio određivanje istražnog zatvora protiv osmorice okrivljenika.

Ključne riječi

Komentara 3

RP
rpzagreb
20:59 21.11.2019.

Možda su samo krivo ispunili obrasce......

Avatar klopek
klopek
14:55 21.11.2019.

Konacno jedna dobra vijest, lopovi pokrali lopove......

DL
dobre.luka
09:19 22.11.2019.

Možda se mislilo na naftovod?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije