Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM

Uhićenja u BiH: Kome sve prijeti progon

naslovnica
03.11.2016.
u 00:00

Frapantno je da se na optužnicama nalaze i neki od najpoznatijih generala, vojskovođa i heroja pobjedničke Hrvatske vojske.

Hrvatska ne može i, prema užurbanim reakcijama cijelog državnog vrha, neće prijeći preko uhićenja desetorice Hrvata, bivših pripadnika HVO-a, u Orašju, a kojima je određen jednomjesečni pritvor.

Premda se ne može miješati u pravosudne procese unutar BiH, Hrvatska ne može ni stajati po strani s obzirom na to da je riječ o hrvatskim državljanima i, prema indicijama, u većem dijelu o političkim optužnicama.

Već sama brojka Hrvata, bivših pripadnika HVO-a, ali i HV-a, koje je Tužiteljstvo BiH obilježilo kao osumnjičene i potencijalne počinitelje ratnih zločina, dovoljna su indicija o kakvim je optužnicama riječ. A ta je brojka ogromna – više ih je od 640!?

Osim brojke, frapantno je da se na tim optužnicama nalaze i neki od najpoznatijih generala, vojskovođa i heroja pobjedničke Hrvatske vojske...

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka ili prelistajte u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Nino Raspudić: Hrvatska je šutjela na nasilno prekrajanja Daytona

>>Apsurd: Prizemljeni MIG-ovi odjednom su ispravni

>>Nove trošarine: Dacia skuplja 5195 kn, BMW X6 jeftiniji 111.601 kn

>>Franko Andrijašević: Najbolji igrač lige, a Hajduk i Dinamo ga se odrekli

Ključne riječi

Komentara 31

BE
berasv
23:27 02.11.2016.

Ako j tako, onda mi mozemo pohapsiti njihove borce, svi prolaze kroz nasu zemlju, a ima ih da zive u Hrvatskoj koliko pozelis..

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
23:51 02.11.2016.

Pade vlada u očima naroda, ni sjeli nisu a već izdaše, pre sramotno..

CR
crocro
06:52 03.11.2016.

Problem svih problema je zakon o aboliciji, koji abolira sve one koji su haračili po Hrvatskoj a ti isti abolirani danas uhićuju Hrvatske branitelje i sude im nevinima. Odavno ističem da bi se problem preko noći riješio kada bi se ukinula abolicija stavljanjen izvan snage tako da postane ništavna i da konačno na red dođu oni koji uhićuju Hrvatske branitelje koji su oslobađani svoju zemlju i da ti koji uhićuju budi i sami uhićeni. Oni svi vide da ih Hrvatska zasipa kruhom pa joj vraćaju kamenjem. Probudimo se i konačno recimo "dosta" uhićenjima nevinih Hrvatskih ljudi. Zakon o aboliciji odmah "jučer" ukinuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije