Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA AKCIJA

Uhićenici su unajmili stanove u Zagrebu i ukrali dva Audija A6

policija
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/16
03.06.2015.
u 10:58

Policija je akciju pripremala dulje vrijeme i došla je do informacija koje su upućivale na to da se priprema počinjenje ozbiljnih kaznenih djela

U povodu uhićenja šestero osoba koje su jučer uhićene u velikoj akciji policije na području Novog Zagreba, oglasila se i zagrebačka policija. Na konferenciji za novinare o akciji je govorio načelnik Sektora kriminalističke policije Danijel Žugel, a izložili su i sve predmete koje su zaplijenili zločinačkoj organizaciji u kojoj su tri državljana Republike Srbije, dva državljana BiH i jedan državljanin Crne Gore u dobi od 28, 37, 38, 45 i dvojica od 46 godina. Njih terete optužbom da su članovi zločinačkog udruženja i kaznenim djelom nedozvoljenog posjedovanja oružja.

Policija je akciju pripremala dulje vrijeme i došla je do informacija koje su upućivale na to da se priprema počinjenje ozbiljnih kaznenih djela. Na to su upućivali i predmeti koji su jučer zaplijenjeni iz stanova i garaža koje su koristili osumnjičenici. Tamo je pronađeno više komada vatrenog dugog i kratkog oružja, fantomke, kombinezoni nalik na policijske, takozvane bljeskalice, ručne radioveze, specijalni alat za rezanje te dva Audija A6 kojima su trebali počiniti zasad neodređeno kazneno djelo i pobjeći s mjesta događaja. Audije su ove godine ukrali s područja Novog Zagreba.

Kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da je jedan od osumnjičenika, inače državljanin Republike Srbije, ove godine unajmio stan u Novom Zagrebu u kojem se smjestila većina osumnjičenika. Unajmili su još nekoliko stanova na području Zagreba odakle su planirali zasad još neutvrđeno teško kazneno djelo, što se može zaključiti iz tehničkih sredstava i oružja koje su prethodno pribavili. Unatoč napisima pojedinih medija, policija je opovrgnula da je riječ o balkanskom ogranku Pink Panthera, kao i informacije da su osumnjičenici željeli opljačkati banku.

Žugel je istaknuo da se kriminalističko istraživanje nastavlja te da je pravodobnom reakcijom policije spriječeno ozbiljno kazneno djelo.

– Ovim je istraživanjem policija pridonijela povećanju sigurnosti u gradu – rekao je Žugel.

Da bi došli do kriminalaca, koji nemaju kriminalnu prošlost u Hrvatskoj, što ne znači da u svojim zemljama nisu poznati policiji, policija se služila i prikrivenim radnjama. Predviđene kazne za zločinačko udruženje za samog organizatora, odnosno vođu, iznose šest mjeseci do pet godina, za ostale članove do tri godine, a za nedozvoljeno posjedovanje oružja predviđene su kazne zatvora u trajanju do tri godine. U akciji su sudjelovali policijski službenici PU zagrebačke, Sektora kriminalističke policije, Službe općeg kriminaliteta te Interventne policije u suradnji s Ravnateljstvom policije i policijama Srbije, Austrije i Njemačke, a uz koordinaciju sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu i USKOK-om.

>> Policijska akcija u Sigetu, uhićeno nekoliko osoba

Komentara 43

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
11:25 03.06.2015.

Di je sad pupovac?kaj veli o ovom slučaju??

Avatar jutarnji listovi
jutarnji listovi
11:45 03.06.2015.

Kazna ko za kradljivce čokoladica

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
12:52 03.06.2015.

Bravo za hrvatsku policiju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije