Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA UBOJSTVA IVE PUKANIĆA I NIKE FRANJIĆA

Uhićeni u BiH zasad se ne dovodi u vezu s likvidacijom Pukanića i Franjića

31.10.2008.
u 09:51

Na večerašnoj konferenciji za novinare u Ravnateljstvu policije potvrđeno je da je današnje uhićenje i Elvisa Hadžića (35) u BiH dio operativne akcije "Balkan Express", kako je policija prozvala istragu ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića, no Hadžić se još uvijek ne dovodi u vezu s likvidacijom šefa Nacionala i njegova stručnjaka za marketing.

Hadžiću (35) je inače određen je pritvor od 30 dana, što nam je potvrđeno iz ureda glavnog tužitelja Unsko-sanske županije. - Odluku sam donio zbog opravdane sumnje da je ta osoba bila sudionik u kaznenom djelu koje se dogodilo u Zagrebu i u kojem su smrtno stradali Ivo Pukanić i Niko Franjić - rekao je zamjenik glavnog tužitelja Unsko-sanske županije Husein Huzejrović.

Joca Amsterdam: Hrvati lažu, nisam ubio Pukanića!

R. Matanić viđen ispred Nacionala nakon ubojstva

Poslijepodne privođenje osumnjičenih za atentat na Ivu Pukanića

On nije mogao potvrditi je li Hadžić osoba s fotorobota i je li on izvršitelj atentata, jer bi tako, kako je rekao, "ugrozio izuzetno ozbiljnu istragu koja se vodi na području RH i BiH". Time je županijski tužitelj dao do znanja da se istraga na području BiH o mogućim sudionicima u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića još uvijek vodi te da nisu isključena nova uhićenja.


Policija danas poslijepodne pretražuje stan u Petrinskoj ulici. No, zasad nema službene potvrde da je taj pretres u vezi s istragom ubojstva Pukanića i Franjića
Foto: Tomislav Miletić/24 sata

U njegovoj obiteljskoj kući, u kojoj živi sa suprugom i troje djece, pronađen je eksploziv, a policijskim praćenjem telefonskih poziva utvrđeno je da je kontaktirao s tzv. Matanićevom grupom. Hadžić je već odavno poznat policiji po nezakonitim radnjama. Dovodio se u vezu s dilanjem droge, razbojstvima, krijumčarenjem ljudi iz Albanije i Ukrajine u zapadnoeuropske zemlje, zbog čega je i osuđen na dvije godine uvjetno. Dijete je bošnjačkih "gastarbajtera" zaposlenih u Njemačkoj. U pritvoru će ostati do 29. studenoga, a moguće je da bude izručen i MUP-u RH.

Pretres stana osumnjičenoga za Pukanićevo ubojstvo

Uhićeni Elvis Hadžić neslužbeno se dovodi u vezu s fotorobotom, koji je, odmah nakon objavljivanja u javnosti, objavljen i na internetskoj stranici MUP-a FBiH. Naime, bosansko-hercegovački MUP zamolio je građanstvo da, imaju li saznanja o osobi koju fotorobot prikazuje, informacije odmah dojave u najbližu policijsku postaju.

Time je dano do znanja da policija sumnja da je Pukanićev ubojica odmah nakon atentata pobjegao u BiH. U kući uhićenog pronađene su i veće količine eksploziva.

Neslužbeno doznajemo da je Elvis Hadžić otprije poznat policiji kao narkodiler i trgovac ljudima te da je bio povezan sa srbijanskom mafijom.

(vs/ič)


Hadžić neće biti izručen Hrvatskoj

Elvis Hadžić iz Velike Kladuše koji je uhićen zbog sumnje da je sudjelovao u pripremama za ubojstvo Ive Pukanića neće biti izručen Hrvatskoj čak i ukoliko se sumnje potvrde, jer zakoni Bosne i Hercegovine ne dopuštaju izručenje državljana te zemlje, potvrdio je u petak ministar pravde BiH Bariša Čolak. "Naše zakonodavstvo tu je jasno i on kao državljanin BiH ne može biti izručen", kazao je Čolak za državnu televiziju BHT 1. Dodao je kako je moguće tek da Hadžić bude predan u nadležnost Suda BiH potvrde li se sumnje da je umiješan u kaznena djela poput terorizma ili organiziranog kriminala. Iz Županijskog tužiteljstva u Bihaću koje provodi istragu o Elvisu Hadžiću tijekom dana je potvrđeno da mu je određen jednomjesečni pritvor. (h)


Zajedničke ophodnje granične policije Hrvatske i BiH

Policijska uprava vukovarsko-srijemska priopćila je jutros da je donesen zajednički plan o provođenju mješovitih ophodnji između PU vukovarsko-srijemske i terenskog ureda Sjevero-istok Bijeljina u Bosni i Hercegovini. Planom je određeno da mješovite ophodnje granične policije djeluju neposredno uz državnu granicu Republike Hrvatske i BiH, a najdalje do 10 kilometara od granične crte prema unutrašnjosti državnog područja. Zajednički plan donesen je na temelju Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara BiH o suradnji u nadzoru državne granice te potpisanim Protokolom između graničnih policija Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Ministarstva sigurnosti BiH. (H)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije