Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
policijska akcija

Uhićeni talijanski anarhisti odgovorni za napade po Europi

karabinjeri
Reuters
13.06.2012.
u 10:53

Pretraženo je više od 40 prostora kojima su se koristile 24 osumnjičene osobe te je uhićeno desetak ljudi koji su optuženi za međunarodni terorizam

Talijanska policija provela je danas operaciju protiv članova Neformalne anarhističke federacije (FAI) optuženih za napade na banke i za ranjavanje u nogu Roberta Adinolfija, menadžera tvrtke Ansaldo Nucleare.

Operacija je provedena po nalogu tužiteljstva u Perugii. Pretraženo je više od 40 prostora kojima su se koristile 24 osumnjičene osobe te je uhićeno desetak ljudi. Svi uhićeni optuženi su za međunarodni terorizam jer je riječ i o anarhistima iz drugih zemalja (pod istragom je i šest grčkih državljana), a dvojica od njih već su u zatvorima u Švicarskoj i Njemačkoj.

Terete se za napade na milanskom sveučilištu Bocconi 2009. godine, za napade na agencije za ubiranje poreza Equitalia u Rimu, poslovnicu banke Deutsche Bank, grčko veleposlanstvo u Parizu 2011. godine te za već spomenuto ranjavanje Adinolfija sredinom svibnja u Genovi.

Zapovjednik karabinjera objasnio je danas u razgovoru za televiziju SkyTg24 da je među šestero grčkih državljana pod istragom i Olga Ikonomidou kojoj su napadači na Adinolfija posvetili taj napad preuzimanjem odgovornosti. Na letku kojim su preuzeli odgovornost za napad na Adinolfija anarhisti su napisali da su to učinili za Olgu i kako im je čast nazvati svoju jezgru njezinim imenom. Olga, grčka anarhistica, već je godinu i pol dana u zatvoru.

Zapovjednik karabinjera dodao je kako je anarhistička skupina bila spremna upotrijebiti i bombe za napade te kako se među uhićenima nalaze i Sergio Maria Stefani i Alessandro Settepani, koji su već jednom, 2009. godine, bili uhićeni pod sumnjom da su htjeli sabotirati željezničku prugu Orte – Ancona. U pretragama su karabinjeri  zaplijenili i anarhistički priručnik pod naslovom "Svakom njegovo: 1000 načina za sabotiranje ovog svijeta".

Ključne riječi

Komentara 1

MA
maraosta
12:15 14.06.2012.

ulaskom u europsku, globalnu, masonsku republiku, čeka nas sudbina grčke, europski kolonizatori če za sedam godina kupovati hrvatsku poljoprivrednu zemlju,oni če novcem osvajati tuđi teritorij, hitler i milošević su to isto radili oružjem, eu. je neokolonijalna, neofašistićka tvorevina, eu. je tihi ubojica suverenih država i malih europskih naroda.eu. sustavno uništava države a njezine građane gura u dužničko ropstvo.eu. je nelegalna država u koju nas guraju izdajnici, korumpirani strani plačenici, politički kriminalci.europska globalna masonska republika će nas već prvih godina, godišnje koštati više od deset milijardi kuna. hrvatskim građanima treba čupati iz usta da bi se izdajnici i politički kriminalci dočepali brisela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije