Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DROGA Pritvoreni zagrebački preprodavači 'trave'

Uhićeni sa 17 kila marihuane

21.12.2008.
u 11:49

ZAGREB – Otprilike 17 kilograma marihuane i 124,5 grama kokaina zaplijenjeno je u stanovima i automobilima Veljka V. (23) i Ivana S. (25), koji se sumnjiče da su se udružili radi preprodaje droge.

Kod Tina M. (28), koji je prijavljen zbog posjedovanja droge, nađeno je 67 grama marihuane. Vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na 200.000 kuna.

Droga u prtljažniku
Najveća količina droge, 17 kilograma marihuane, spakirane u 24 paketa, pronađena je u prtljažniku automobila Ivana S.

Policija je pretražila i njegov stan, u kojem je pronađeno 6,5 grama kokaina i manja količina marihuane.

Osumnjičeni Veljko V. u svojem stanu držao je 118 grama kokaina i 200 grama marihuane.

Prilikom uhićenja 25-godišnjeg Ivana S. policija je morala upotrijebiti prisilu jer je pokušao pobjeći, a i pružao je otpor. Ni policajac ni osumnjičeni u tome postupku nisu ozlijeđeni.

U kriminalističkoj obradi, koja je započela u četvrtak, utvrđeno je da su se osumnjičeni Veljko V. i Ivan S. udružili u prvoj polovici ove godine kako bi zajedno nabavljali marihuanu te je potom preprodavali u Zagrebu.

Konzument na slobodi
Jedan od njihovih mušterija bio je i Tin M., kojeg policija sumnjiči za neovlašteno posjedovanje droge. Kod njega je 67 grama marihuane nađeno prilikom legitimacije.

Veljko V. i Ivan S. zaradili su kaznene prijave te su privedeni k istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu zbog udruživanja radi preprodaje droge.

Protiv Tina M. također je podnesena kaznena
prijava zbog posjedovanja droge, ali je pušten da se brani sa slobode.

Sva trojica osumnjičenih uhićena su u Trnju, a otprije su dobro poznati policiji, također zbog droge. Ta uspješna akcija rezultat je suradnje policije Odjela kriminaliteta droga, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i Policijske postaje Centar.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije