Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Uhićeni odgovorni za smrt 153 osobe u Bagdadu

bagdad
Reuters
29.10.2009.
u 11:04

Više od 60 pripadnika redarstvenih snaga te 11 visoko pozicioniranih policijskih službenika uhićeno je zbog sumnje da su odgovorni za tragediju koja je ovaj vikend u glavnom iračkom gradu odnijela više od 150 života.

Više od 60 pripadnika redarstvenih snaga te 11 visoko pozicioniranih policijskih službenika uhićeno je zbog sumnje da su odgovorni za tragediju koja je ovaj vikend u glavnom iračkom gradu odnijela više od 150 života - rekao je glasnogovornik vojnih snaga Qasim Atta za novinsku agenciju AFP.



Uhićene osobe bile su zadužene za osiguranje ministarstva i okolice. Podsjećamo, ovaj je vikend eksplodiralo više od 1500 kilograma eksploziva u dva parkirana kamiona koji su bili u neposrednoj blizini državne institucije.

Službenici koji su trebali osigurati sigurnost u četvrti, nisu izvršili svoj zadatak kako treba te je izdan uhidbeni nalog za više od 60 osoba među kojima i visoko pozicionirani policijski inspektori za koje se smatra da su također odgovorni za teroristički napad.

Ministarstvo zdravstva objavilo je da je u napadu stradalo najmanje 153 osobe te da ih je 500 ozlijeđeno. Iako je Al-Qa'ida preuzela odgovornost za napad, još uvijek se pretpostavlja da je bila upletena i bivša stranka Saddama Husseina (Baath).

Komentara 2

OB
-obrisani-
12:40 29.10.2009.

Mislim da je nasliv članka krivo napisan, nisu oni odgovorni oni su nesposobni.

PO
pocrn
11:51 29.10.2009.

..pecinske spodobe Al-kaida..\"preuzela odgovornost\".. ..tja..cega se pametan srami, kretenima i ubojicama je to za ponos..he..he..!!Bok!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije