Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kriminal

Uhićeni mafijaši u četiri zemlje

carabinieri
08.03.2011.
u 10:20

U Njemačkoj je uhićeno šest osoba, a u Kanadi i Australiji pet osoba osumnjičenih za mafijaško udruživanje

RIM – U operaciji policije i karabinjera protiv mafijaške organizacije zvane ‘ndrangheta uhićena je danas 41 osoba u četiri zemlje, Italiji, Njemačkoj, Kanadi i Australiji. Operacijom nazvanom Crimine 2 upravljale su snage sigurnosti grada Reggio Calabrije, u Njemačkoj je uhićeno šest osoba, dok je u Kanadi i Australiji uhićeno pet osoba osumnjičenih za mafijaško udruživanje.

Među uhićenima je i bivši gradonačelnik grada Stirlinga  u Australiji, Tony Vallelonga, podrijetlom iz mjesta Nardodipace  pokraj Vibo Valentije u Kalabriji odakle je prije 30 godina emigrirao u Australiju. Vallelonga je bio gradonačelnikom Stirlinga (200 tisuća stanovnika) devet godina, od 1996. do 2005., a istraga je otkrila i njegove razgovore sa šefom ‘ndranghete iz Siderna (Reggio Calabria), Giuseppeom Commissom oko djelovanja mafijaške organizacije u Australiji, gdje je kriminalna organizacija nazvana Thunder Bay.

U Njemačkoj je, uz ostale, uhićen Bruno Nesci, lokalni šef ‘ndranghete. U Italiji su uhićeni šefovi ‘ndranghete u Torinu, Giuseppe Catalano i Francesco Tamburi, te u Genovi, Domenico Belcastro i Domenico Gangemi.

Ključne riječi

Komentara 1

JA
jankoprekobrda
10:43 08.03.2011.

Uhapsili 41 mafijasa u jednom danu, je kad kod njih mafijasi nemaju drazvu kao kod nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije