Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijetnje

Uhićena žena koja je prijetila atentatom na Tadića i Dačića

\'Unutrasnja Beograd Srbija 20.03.2009. Boris Tadic predsjednik Republike Srbije tijekom posjeta premijera RH Ive Sanadera. Photo: Anto Magzan/Vecernji list\'
\'Anto Magzan/PIXSELL
07.02.2012.
u 13:05

Poslala je niz pisama u kojima je prijetila srbijanskim čelnicima. Pisma su bila pisana ćiriličnim pismom i u muškom rodu.

BEOGRAD – Beogradska policija uhitila je Zoricu V. (39 ) zbog sumnje da je početkom ove godine uputila ukupno deset pisama u kojima je prijetila predsjedniku Srbije Borisu Tadiću i ministru unutarnjih poslova Ivici Dačiću.

Prema pisanju medija Zorica V., za koju se pretpostavlja da je psihički labilna osoba, u razdoblju od 17. do 28. siječnja poslala je niz pisama u kojima je prijetila srbijanskim čelnicima. Pisma su bila pisana ćiriličnim pismom i u muškom rodu.

– Moje zanimanje je strijelac, koji u životu nije promašio metu. Ovaj strijelac namjerio se da ubije ministra policije Dačića. Pošto ne radim, svakodnevno idem na gađanje, vježbam, čistim hladnu cijev i ljubim je. Pa netko mora i Slobu osvetiti, da se mučenik više ne okreće u grobu. Ono što je vrlo bitno za istaknuti je to da ću Dačića ubiti prije isteka njegova mandata – dio je jednoga od pisama koje prenose srbijanski mediji, u kojemu se još navodi da strijelac svakodnevno šeće ulicama i da će prije najavljenoga atentata poslati još prijetećih pisama policiji.

Zbog ovakvih pisama Zorica V. uhićena je 2. veljače zbog kaznenog djela ugrožavanja sigurnosti te joj je određen 30-dnevni pritvor.

Komentara 6

PE
perodjango
15:54 07.02.2012.

Nidjo pa srbijom su uvijek vladali DOSLJE do rata crnogorci pa sad Bosanac a valjda doci ce na red jednog dana i RVAT????

OB
-obrisani-
13:17 07.02.2012.

steta sto nije uspijela da je uspjela josipovic bi zamjenio tadica

OB
-obrisani-
13:43 07.02.2012.

Nebi me začudilo da su pisma poslata iz hrvatske !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije