Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Deša Mlikotin-Tomić malo više od sat vremena iznosila je obranu, porekavši djela

'Uhićena sam pred kamerama i postala sinonim za korupciju'

desa
Antonio Bronić/Pixsell
18.11.2009.
u 11:20

Bivša predsjednica Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa prozvala je medije zbog linča, kojem je, kaže, izložena posljednjih 14 mjeseci, od trenutka javnog uhićenja.

U ovom postupku ja se nalazim u posebnom položaju, jer je on za mene počeo javnim uhićenjem pred kamerama i fotoaparatima jednog dnevnog, hrvatskog lista. Iza toga je slijedila ne optužnica, nego moja osuda, jer je preko tri stranice izašao tekst s naslovom - Uhićena i osramoćena.

Medijski progon
Od tada je prošlo 14 mjeseci, tijekom kojih se mene sustavno medijski progoni. Označena sam ne samo kao središnja osoba ove korupcijske afere, već sam postala sinonim za korupciju jer se moja fotografija objavljuje u kontekstu svake korupcijske afere. Moja profesionalna karijera te moj nekadašnji položaj predsjednice Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa u nesrazmjeru je s medijskim praćenjem mene u ovom slučaju, jer se u javnosti može stvoriti percepcija da sam ja kriva te da sam učinila i neke druge stvari za koje ovdje nisam optužena - kazala je među ostalim Deša Mlikotin-Tomić u svojoj obrani.

Nju USKOK tereti za zlouporabu položaja i primanje mita jer je, prema optužnici, dvojici studenata i jednoj studentici u indeks upisala ocjene bez da ih je išta pitala. Deša Mlikotin Tomić je jučer u obrani, koju je malo više od sat vremena iznosila pred vijećem zagrebačkog Županijskog suda, kojim je presjedao sudac Zoran Luburić, porekla krivnju za djela za koja ju se tereti.

Detaljno je opisala sve faze svoje karijere koja traje malo više od 30 godina, a zanimljivo je da je u zvanje redovnog profesora izabrana tijekom ovoga sudskog postupka. No objasnila je da je njezin status redovnog profesora na Ekonomiji sada stavljen u mirovanje, do okončanja postupka.

Kriminalka preko noći
- Živjela sam mirno, savjesno i profesionalno radeći, a u roku od 24 sata postala sam kriminalka. Mojih 30 godina poštenog rada tako je promijenjeno samo jednim klikom. Do sada nikada nisam bila optužena, nisam imala ni disciplinski postupak ni bilo kakvu pritužbu na svoj rad. Kako je ovo korupcijska afera, htjela bih reći da su za moju imovinu zaslužni moji djedovi, a ja sam sama nesposobna da išta steknem. Nikada, u cijelom svom radnom vijeku nisam od nikoga uzela novčanu naknadu, pa je tako nisam uzela ni od profesora Grgone - objasnila je Deša Mlikotin-Tomić. 

Komentara 16

KA
Kakma
15:00 18.11.2009.

To nevinasce ne moze ni lipe uzeti,HDZ-ovo nevinasce prima samo Eure.Sto vise to bolje.

OB
-obrisani-
16:28 18.11.2009.

Uhvacena si s gacicama ispod koljena i sad se kasno kajati ...

RO
romictea
14:28 18.11.2009.

Nije ona nemojte ljudi nisam ni ja, a netko jest tko e neznamo, a kako da saznamo??? Rijetko koja kurva hoce priznati da je kurva, jer bi onda mogla biti kurvetina. Priznaj i pola ti se oprosti ne priznas li oprosti ti se sve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije