Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na engleskom jeziku

Muškarac u Palama skrivao originalnu verziju Daytonskog sporazuma

Daytonski sporazum
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/2
31.10.2017.
u 20:36

Osumnjičeni je uhićen zbog postojanja mogućnosti trgovine utjecajem i zloupotrebe

U Republici Srpskoj u BiH uhićena je osoba kod koje je pronađena originalna verzija Daytonskog mirovnog sporazuma na engleskom jeziku.

K. Ž. uhićen je u Palama nakon što su pripadnici Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske nakon što su pretresli njegov stambeni objekt i pronašli dokument, piše RTRS.

Osumnjičeni je uhićen zbog postojanja mogućnosti trgovine utjecajem i zloupotrebe.

Podsjetimo, srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić izjavio je u kolovozu ove godine kako Srbija nema original sporazuma.

- Svi se prave blesavi kad ih pitam, a nezamislivo je da Srbija nema sačuvan primjerak Dejtonskog sporazuma. Nema ni tog papira, oni su sve opljačkali. Kad su hapsili Slobu, ništa nije ostalo - rekao je Dačić za Telegraf.

Drugoj originalnoj verziji, onoj u Sarajevu, gubi se svaki trag još otkako je zrakoplovom iz Pariza 1995. godine sletjela na sarajevski aerodrom, pišu Nezavisne novine. Originalni primjerak Daytonskog mirovnog sporazuma nikada službeno nije dostavljen Predsjedništvu BiH ni Ministarstvu vanjskih poslova BiH, niti se zna gdje je sačuvan.

Komentara 27

PR
prajdali100
21:09 31.10.2017.

Ma to je sitnica.Na Romaniji još ima sakrivenih tenkova,topova i tko zna čega iz 2. sv. rata.A poslije ovoga,samo nebo zna što kriju nepregledne gudure.

Avatar Idler 3
Idler 3
21:08 31.10.2017.

Brez brige, treći primjerak je v Zagrebu, a "nulti" vu Washingtonu D.C. !!!

Avatar 1HGZ
1HGZ
23:01 31.10.2017.

kod bivseg vozaca i clana osiguranja Dragana Kalinica je pronadjeno slobodno recite,a taj dayton je i onako sprdacina od ugovora...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije