Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićena

Japanka 50 godina primala mirovinu svojih mrtvih roditelja

Jen
Foto: Thinkstock
08.05.2015.
u 10:30

Otkrivena je kada je službenik agencije za mirovine nazvao lokalne vlasti u Gifu u središnjem Japanu kako bi pitao za zdravlje 110-godišnje žene i njezinog 112-godišnjem muža.

Uhićena je 86-godišnja Japanka koju se sumnjiči da je 50 godina primala mirovinu svojih mrtvih roditelja.

O njezinom uhićenju izvijestila je u petak japanska policija. Vjeruje se da je Mitsue Suzuki tijekom posljednjih pet desetljeća na ime mirovine svojih roditelja koji su umrli tijekom 1960-tih godina prikupila više od 50 milijuna jena (2,8 milijuna kuna ), javlja AFP, a prenosi The Straits Times.

Otkrivena je kada je službenik agencije za mirovine nazvao lokalne vlasti u Gifu u središnjem Japanu kako bi pitao za zdravlje 110-godišnje žene i njezinog 112-godišnjem muža. Oni bi, inače, da su živi bili jedni od najstarijih ljudi na svijetu.

>> Japan postavio novi rekord u brzini vlaka: 603 km/h!

Komentara 7

IV
Ivanveliki
10:57 08.05.2015.

bas me zanima koliko bi mi imali takvih "stogodišnjaka" da se preminuli automatski ne brišu iz evidencije i da su tako rijetke kontrole mirovinskog sustava

LI
liskovaca
11:27 08.05.2015.

što se čudite?? znate li koliko partizanskih mirovina svaki mjesec plaćamo????

DU
Deleted user
12:38 08.05.2015.

kad cujem za boracke mirovine poludim dokle ce biti partizana i dozivotnih precednika kod nas toga nema u svijetu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije