Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Uhićena dvojica suradnika milanskog samoubojice

milano
13.10.2009.
u 12:22

Uhićeni su jedan libijski i jedan egipatski državljanin u čijem je stanu pronađeno 100 kilograma eksploziva. Oni su pomagali u kupovini materijala za stvaranje eksplozivne naprave.

RIM - Talijanska policija uhitila je u utorak dvojicu navodnih suradnika atentatora samoubojice Mohameda Game (34) koji je u ponedjeljak eksplozivom napao vojarnu Santa Barbara u Milanu.

Uhićeni su jedan libijski i jedan egipatski državljanin, navodni suradnici libijskog državljanina Game, koji je teško ranjen u pokušaju napada na vojarnu. Specijalna policija, Digos, otkrila je veliku količinu eksploziva, oko sto kilograma, odnosno sredstava s kojima se mogu načiniti bombe.

Taj materijal nalazio se u stanu uhićenog Egipćanina u ulici Tommaso Gulli pokraj Trga Perrucchetti na kojem se nalazi napadnuta vojarna te pokraj stana atentatora u ulici Civitali.

Istragom koordinira tužitelj Maurizio Romanelli, a dvojica uhićenih su atentatoru pomagali u kupovini materijala za eksplozivne naprave. Game živi s Talijankom i ima dvoje djece te od 2003. godine dozvolu boravka u Italiji. 

Svojim eksplozivom lakše je ranio i talijanskog vojnika Guida La Veneziana (20), a držalo se kako njegov napad nije povezan s terorizmom, već da je riječ o nekom činu očajnika bez zaposlenja. No istraga je sada otkrila i uhitila njegove suradnike, pa se više ne može govoriti o izoliranom slučaju. Zbog toga je sazvan i sastanak nacionalnog odbora za sigurnost.

Ključne riječi

Komentara 6

BT
bili-tartuf
16:17 13.10.2009.

mister iks,...pa nije nama smetala yugozlobija, nego arogantni-Balkanski mentalitet, Serbska expazija sa Serbskim nepismenim \"komunjistickim\"-séfovima, udbasí na svim razinama i stancanje Dinara..pored zeljeznicke pruge u BG....

BT
bili-tartuf
15:16 13.10.2009.

bas´je muslimanskim emigrantima nacínija uslugu,...nakon ovoga cé Berlusconi pocístiti emigrante iz 3.-svita....

OB
-obrisani-
13:08 13.10.2009.

Navodni suradnik koji je imao oko stotinu kilograma eksploziva u kući?? Vjerojatno mu je trebao za uništavanje krtica po vrtu. Italija na žalost nema smrtnu kaznu ali dugogodišnja robija i prisilni rad (naravno na farmi svinja) bi činila dobro, a i trojka bi se veselila jer bi bili među svojima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije