Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19 razbojništava

Uhićena dva mlada razbojnika koja su pljačkala po Zagrebu: 'Zaradili' 130 tisuća kuna

razbojništvo
Foto: PU zagrebačka
10.02.2020.
u 19:07

Krali su novac iz blagajne, cigarete kao i novac iz sefa ako ga je ondje bilo. Tijekom razbojništva, jedan bi ga osumnjičeni izvršavao, a drugi je čuvao stražu

Zagrebačka policija je u suradnji sa splitskom policijom uhitila 21-godišnjaka i 22-godišnjaka zbog sumnje da su počinili ukupno 19 razbojništava.

Sumnja se da su na području Policijske uprave zagrebačke zajedno počinili 18 kaznenih djela razbojništava, a 22-godišnjak jedno kazneno djelo razbojništva sam, i to od prosinca 2019. godine do veljače 2020. godine u raznim trgovinama na području Črnomercu, Dubrave, Maksimira, Novog Zagreba, Trešnjevke, Trnja i Sesveta. Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djela iznosi oko 130.000 kuna, priopćila je PU zagrebačka.

Mladi razbojnici pljačkali su maskiravši se potkapama, šilt kapama, šalovima preko lica, gumenim rukavicama, a nosili bi pretežito tamniju odjeću i obuću. Zaposlenicama u trgovinama su prijetili noževima i teleskopskom palicom, a ponekad bi i uporabili fizičku snagu.

Krali su novac iz blagajne, cigarete kao i novac iz sefa ako ga je ondje bilo. Tijekom razbojništva, jedan bi ga osumnjičeni izvršavao, a drugi je čuvao stražu.

Mladiće su zbog sumnjivog ponašanja zaustavili interventni policajci u osobnom automobilu u prometu na području Grada Zagreba te ih uz uporabu tjelesne snage zbog pokušaja bijega priveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Kod njih su pronašli  nož i potkapu, a u pretrazi stana i vozila kojima su se osumnjičeni koristili, pronađena su ostala sredstva maskiranja, kao i teleskopska palica i nož s kojima su prijetili prilikom počinjenja kaznenih djela.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije