Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bratislav Živković

Zbog ratovanja u Ukrajni uhićen 'zapovjednik Četničkog pokreta u Srbiji'

Bratislav Zivkovic
Foto: Screenshot/YouTube/BalkanInfo
23.08.2018.
u 18:07

Živković je obuhvaćen istragom općeg tužiteljstva Ukrajine o sudjelovanju šestorice državljana Srbije u sukobima u istočnoj Ukrajini na strani proruskih pobunjenika

Srbijanska policija uhitila je Bratislava Živkovića, navodnog "zapovjednika Četničkog pokreta u Srbiji", temeljem sumnje da je organizirao sudjelovanje u oružanim sukobima u Ukrajini, objavio je u četvrtak Radio Slobodna Europa na svojoj internetskoj stranici.

Uhićenje Živkovića za RSE je, kako se navodi, u pisanom odgovoru potvrdilo ministarstvo unutarnjih poslova Srbije.

Pripadnici MUP Srbije Živkovića su uhitili po nalogu višeg javnog tužiteljstva u Kruševcu, "zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo organiziranje sudjelovanja u ratu ili oružanom sukobu u stranoj državi".

Određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 sati, a potom će uz kaznenu prijavu biti priveden u tužiteljstvo.

Živković je obuhvaćen istragom općeg tužiteljstva Ukrajine o sudjelovanju šestorice državljana Srbije u sukobima u istočnoj Ukrajini na strani proruskih pobunjenika, navodi RSE, pozivajući se na svoja izvješća s u lipnju ove godine.

Prema tom izvješću, državljani Srbije obuhvaćeni su istražnim postupkom zbog napada na ukrajinske snage u oblastima Doneck i Luhansk na strani proruskih separatista kao dio ekstremne desničarske organizacije „Unité Continentale“.

Ukrajinsko tužiteljstvo u dokumentu dostavljenom RSE, navodi kako je utvrđeno da su od srpnja 2014. u skupini stranaca uključenih u borbe protiv ukrajinskih snaga na području Donecke i Luhanske oblasti, među 54 člana organizacije "Unité Continentale" i šestorica državljana Srbije - Zoran Kljajić, Stevan Milošević, Stefan Ćelavi, Ivan Mačkić, Radomir Počuča i Bratislav Živković.

U toj su skupini još 10 državljana Španjolske, 21 državljanin Italije, po jedan Moldavac, Bjelorus i Amerikanac, dvojica Finaca, 11 državljana Francuske, dvojica Čeha te jedan Latvijac, navodi se u dokumentu ukrajinskog tužiteljstva. 

Komentara 109

DU
Deleted user
20:25 23.08.2018.

zar Hrvati iz AZOV-a jos nisu oslobodili Donbas... jeste teze ratovati protiv rudara, nego protiv poljoprivrednih proizvodjaca, ali...

Avatar Dalmatinka.
Dalmatinka.
20:03 23.08.2018.

Ufff što je zgodan...muškarčina

Avatar dotur vice
dotur vice
23:32 23.08.2018.

Nego, pade mi na pamet jedna sličica! Da je čika Branislavu metnut turban na glavu - xaxaxa....izgledo bi ko vođa islamske države Muktada al-Sadr!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije