Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utvrđuju identitet

Uhićen ubojica brata Luke Bojovića, vođe 'zemunaca'

luka bojović
Screenshot OCCRP
02.08.2013.
u 21:48

Uhićen je ubojica Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića, vođe 'zemunskog klana'. U tijeku je provjera njegovog identiteta.

Uhićen je ubojica Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića. Kako javlja alo.rs riječ je o izvjesnom Opačiću, s prebivalištem u Novom Sadu.

U tijeku je provjera identiteta uhićenog muškarca za kojim se tragalo 10 dana nakon uhićenja Slobodana Šaranovića, osumnjičenog da je naredio i organizirao Bojovićevo ubojstvo, piše Blic.

Podsjetimo, brat jednog od vođe "zemunskog klana" ubijen je u pucnjavi u središtu Beograda. Ubijeni Bojović imao je prostrjelne rane glave, grudi, trbuha i podlaktice i zatečen je bez svijesti.

Španjolska policija privela je 38-godišnjeg Luku Bojovića zvanog Pekar u veljači prošle godine, zloglasnog srpskog kriminalca kojeg se smatra odgovornim za niz ubojstava na Balkanu. Član ''zemunskog klana'' preuzeo je glavnu ulogu nad ozloglašenom kriminalnom organizacijom nakon akcije ''Sablja'' kojom je srpska policija prije nekoliko godina uhitila i ubila nekoliko šefova mafijaških organizacija u zemlji.

Bojovića se sumnjiči da je od 2004. do 2010. naredio ubojstva nekoliko najmoćnijih srpskih mafijaša te da je sudjelovao u ukupno 20 drugih ubojstava u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Nizozemskoj i Španjolskoj. U Nizozemskoj je bio umješan u trgovinu drogom te je surađivao sa suparnicima Sretena Jocića, poznatijeg pod nadimkom Joca Amsterdam. Po njihovu je nalogu navodno likvidirao nekoliko Jocićevih suradnika i kumova.

>> U središtu Beograda ubijen brat Luke Bojovića, vođe "zemunaca"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije