Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sad

Uhićen Trumpov dugogodišnjji saveznik. Trump: 'Ovo je lov na vještice'

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
25.01.2019.
u 13:55

Roger Stone, dugogodišnji saveznik predsjednika Trumpa, uhićen je na Floridi, a optužen je po sedam točaka

Roger Stone, dugogodišnji suradnik američkog predsjednika Donalda Trumpa i savjetnik u njegovoj kampanji 2016., uhićen je i optužen za nekoliko kaznenih djela, stoji u optužnici koju je u petak objavio ured posebnog istražitelja Roberta Muellera. Stone je optužen u četvrtak i tereti se za opstrukciju istrage, davanje lažnih izjava i utjecaj na svjedoke.

Kasnije u petak trebao bi se pojaviti pred saveznim sudom u Fort Lauderdaleu na Floridi. Stone je bio pod istragom oko potpore Trumpu u predsjedničkoj kampanji 2016., kada je dao naslutiti da ima insajderske informacije prikupljene hakiranjem koje bi mogle osramotiti demokrate, uključujući Trumpovu protukandidatkinju Hillary Clinton.

Tužitelji u optužnici navode da je Stone "primio i poslao brojne mailove i sms poruke u kampanji 2016. u kojima je spominjao Organisation 1, njezina čelnika i da ta organizacija ima hakirane mailove". U sudskim dokumentima ne navodi se što je Organisation 1, ali odgovara opisu Wikileaksa koji objavljuje tajne informacije iz neimenovanih izvora.

Stone je imao tu komunikaciju i u vrijeme kada je o njoj lažno svjedočio, kažu tužitelji. Također je razgovarao s visokim dužnosnicima Trumpove kampanje o organizaciji i "informacijama koje bi mogla imati koje bi bile štetne za kampanju Hillary Clinton", piše u optužnici. Ti dužnosnici su ga "kontaktirali i tražili od njega da se raspita o dokumentima koji bi još mogli biti objavljeni", tvrde tužitelji.

Komentara 13

Avatar BilanMandić
BilanMandić
14:44 25.01.2019.

hahahahahahahahha, jesu jadni ovi "demokrati", Roger Stone ih pojede za doručak :))

TE
TEUTA
15:59 25.01.2019.

Da. Bilo je dogovoreno da slijedeci predsjednik SAD bude Hillary Clinton. Bilo je veliko iznenadjenje kada je pobjedio Trump!

Avatar superhik74
superhik74
19:35 25.01.2019.

Ha, ha, ha...nikako da dodju do izmisljenog tzv. "ruskog uplitanja" a vec pune dvije godine "istrazuju". Pohapsili par klauna radi bezveznih stvarcica ali dokaza o navodnom "ruskom uplitanju" nigdje nema. Sada su i australca Assange-a proglasili "rusom".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije