Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Uhićen trojac koji je planirao teroristički napad na SAD

zazo
AFP
20.09.2009.
u 08:47

Navodno mjesto napada, po izvorima bliskima istrazi, uključivalo bi veliki transportni centar, poput željeznice ili podzemne željeznice. Planovi za napad fokusirali su se na New York.

Glavna vijest svih američkih medija jutros je uhićenje trojice muškaraca afganistanskog porijekla za koje je istraga pokazala kako su planirali teroristički napad na SAD.

FBI agenti sinoć po lokalnom vremenu u državi Colorado uhitili su oca i sina, Mohammeda Zazija i 24-godišnjeg Najibullaha Zazija, dok je u New Yorku uhićen njihov kolega, 37-godišnji  Ahmad Wais Afzali.

Otac i sin bez opiranja su uhićeni u svom domu u Denveru, a Afzali, legalni američki državljanin, također u svom domu u gradu Flushingu.

Sva trojica optužena su zbog "svjesnog i dobrovoljnog davanja lažnih iskaza FBI-ju". Uhićenja su rezultat četverodnevne istrage FBI-ja te razgovora s uhićenima. Mlađi Zazi opovrgnuo je medijske napise o priznanju veze s terorističkom organizacijom Al Qaeda i trening kampovima u Pakistanu te bilo kakvu povezanost s terorističkim napadom.

Navodno mjesto napada, po izvorima bliskima istrazi, uključivalo bi veliki transportni centar, poput željeznice ili  podzemne željeznice. Planovi za napad fokusirali su se na New York.

Izvor blizak istrazi dodaje kako je kod mlađeg Zazija pronađena video snimka njujorškog Grand Central terminala, mnogi zapisi željezničkih linija te linija podzemne željeznice, kao i obližnjih trgovina i restorana kroz koje dnevno prođe više od pola milijuna Amerikanaca.

Ključne riječi

Komentara 8

OB
-obrisani-
18:29 20.09.2009.

U tisini i daleko od nasih ociju i usiju bije se bespostedni rat izmedju policija europskih drzava i USA, protiv svih mogucih potencialnih terorista. Ako ne bi bile povezane policije tako uspjesne, tisuce bi bilo meduznih zrtava u zrakoplovima, vlakovima,, na autobuskim stanicama... Bombe bi eksplodirale svaki dan ... A tu u VL ima komentatora, koji slave sve moguce teroristicne organizacije, i imenuju Hamas i Hezbollah za oslobodilacke organizacije ... Kao da Hrvatska nije jedna od zemalja zapada, nego zemlja trecega svijeta, muslimanska zemlja ...

VI
vinemaca
21:30 20.09.2009.

pa oni su imali to i u oregonu bliztu nevade, i tamo sus e muslimani uvjezbavali i nisu trebali ici u pakistan ili afganistan, amerikanci sus ami krivi kaj su je uzeli svi muslimani su isti bez obzira gdje zive. slusaju svoju muziku, druze se iskljucivo medjusobno, jedu muslimansku hranu i muslimanski ih hrane po djamijama, to su ljudi koji zive ne u vukoyebini od kud su dosli a ipak nisu nista naucili, amerikanci su sami krivi kaj ih uzimaju, nazalost nisu samo muslimani takovi, takovi su i hrvati i svi drugi iz jugoslovenske vukoyebine, ali ti ne planiraju atentate kak muslimani.

IZ
izgnanik
10:30 20.09.2009.

opet cionisticka laz .afganistan nije mjesto terorista negom mjesto medunarodnih dilera droge.izgleda nisu dostavili robu ili je sumnjivog kvaliteta,pa ih nemogu optuziti ni zasto drugo osim za terorizam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije