Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIN HDZ-OVOG ZASTUPNIKA

DORH objavio detalje: Tomislav Đakić prijetio policajcima, određen mu jednomjesečni pritvor

Josip Đakić
Foto: Facebook
1/2
19.06.2020.
u 23:15

Prijeti mu zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina

Tomislav Đakić, sin HDZ-ova saborskog zastupnika Josipa Đakića, uhićen je jer je pijan prijetio smrću policajcima. S obzirom da se radi o prijetnji službenim osobama, prijeti mu zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina, piše Telegram. Incident se dogodio u srijedu u poslijepodnevnim satima ispred zagrebačkog restorana Trnjanka. Tamo je policijska ekipa pozvana jer je, prema dojavi, došlo do sukoba više muškaraca.

Čim je ugledao policajce, počeo je na njih vikati i psovati ih. “Znate li vi tko sam ja?”, galamio je Đakić mlađi dok su ga policajci pokušavali umiriti. Nastavio im je prijetiti: “Svi ćete dobiti otkaz”. Bez obzira na to što je opetovano upozoren da se smiri i prestane s vrijeđanjem, mladić je policajcima poručio da mu mogu “popušiti k….”, te im je izvrijeđao majke. Jednog policajca Đakić je navodno i pljunuo.

Na kraju je mladić vezan i priveden u 8. policijsku postaju na zagrebačkom Trnju. Tamo je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola. Izmjerena mu je koncentracija od 1,5 promila alkohola u krvi. 

Tomislav Đakić je u petak ispitan u Općinskom državnom odvjetništvo u Zagrebu te mu je određen je jednomjesečni istražni zatvor.

Kako je objavio DORH, sumnja se da je 22-godišnji okrivljenik u četvrtak dok je bio u prostoriji za zadržavanje, s nakanom da ustraši policijske službenike, počeo vikati na njih i vrijeđao. Pritom im je izrekao više raznih prijetnji, kao i da će ostati bez posla pozivajući se na člana svoje obitelji.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, nakon ispitivanja okrivljenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanjem istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage prihvatio i donio rješenje o određivanju istražnog zatvora.

I drugi sin HDZ-ovog saborskog zastupnika, Ivana Đakića, također je imao problema sa zakonom i to više puta. On je lani osuđen na 11 mjeseci zatvora s trogodišnjim rokom kušnje zbog prijetnji smrću novinaru Ivanu Žadi te poticanja na nasilje i mržnju. Naime, na svom Facebook profilu objavio je fotografiju na kojoj ustaša u ruci drži odrubljenu glavu četnika, uz opis: “Svim ‘prijateljima’ srbićima sretan božić.” Osim toga u crnoj kronici se o njemu pisalo i zbog prometnih prekršaja.

Potkraj 2019. godine portal Virovitica.net pisao je kako je Ivan Đakić skrivio dvije prometne nesreće. Prvu je navodno izazvao kada je zbog oklade brzinom 150 km/h vozio po naseljenom mjestu, nakon čega je udario u betonski most i izletio s ceste. Istražujući tu nesreću, policajci su doznali za još jedan prekršaj koji je Đakić počinio nekoliko dana ranije. Tada je navodno u naseljenom mjestu, gdje je brzina ograničena na 50 kilometara na sat, Đakić vozio 134 km/h.

 

Ključne riječi

Komentara 52

DA
Darko50
17:46 19.06.2020.

To treba zatvoriti i baciti ključ

TO
Toni12345
17:44 19.06.2020.

Sreća za Đakića juniora što ne živi u Americi. Bio bi lišen života.

DD
De der
18:54 19.06.2020.

Upoznaosam tog arogantnog mladića na otoku gdje Đakići imaju dva apartmana. Klinje bale je parkirao svog teškog merđana nasred ulice I tako ostavio preko noći. Interesantno da na istom otoku, skoro u susjedstvu, gradi dvore, vilu, bolje rečeno hram, kradezeovac general Zagorec, opuhanim dijamantima. Tipično kradezeovski, bahato gangsterski. I, nemože im nitko ništa, dok su na vlasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije