Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Droga vrijedna oko tri milijuna kuna

Pao splitski narkobos s više od 4,6 kilograma heroina, kokainom, travom...

Zapljena droge u Splitu
Foto: PU splitsko-dalmatinska
1/2
19.04.2019.
u 19:56

Šef kriminalističke policije te policijske uprave Ante Matković istaknuo je kako je riječ o jednom od nositelja organiziranog kriminala kada je u pitanju zlouporaba droga na širem splitskom području

Splitska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad A. H., 29-godišnjim hrvatskim državljaninom, za kojeg je utvrđena osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. U sklopu kriminalističkog istraživanja u četvrtak obavljena je pretraga stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičenik.

U iznajmljenom prostoru na području Splita, a riječ je o skladištu na splitskim Brdima, nedaleko od osnovne škole, pronađeno je 4,65 kilograma heroina, 625 grama kokaina, 1,84 kilograma marihuane, 133 tablete ecstasyja, 54 grama amfetamina, tri digitalne vage za precizno mjerenje, pribor i oprema za pakiranje droge, dva pištolja Glock i 135 komada streljiva. Procijenjena ulična vrijednost zaplijenjene droge je tri milijuna kuna.

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja protiv njega podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te optužni prijedlog nadležnom Općinskom prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Doveden je pritvorskom nadzorniku.

Inače, A. H. stari je znanac policije i prije je prijavljivan zbog niza kaznenih djela vezanih uz zloporabu droga. Uhićen je 2017. na Hvaru kada su kod njega pronađene 54 tablete ecstasyja i tri grama MDMA, a iste godine i u Splitu zbog preprodaje kokaina. Osim prijava za posjedovanje i preprodaju opijata, kazneno je prijavljivan zbog razbojništva i teške krađe.

Ante Matković, načelnik Sektora kriminalističke policije PU splitsko-dalmatinske, na konferenciji za novinare istaknuo je da je 29-godišnjak jedan od nositelja organiziranog kriminaliteta u Splitu, što je očito i iz količine zaplijenjene droge, ali i pronađenog oružja. Istaknuo je da kriminalističko istraživanje traje i dalje.

Inače, početkom ožujka na splitskom području razbijena je kriminalna skupina čije se članove sumnjiči za počinjenje najtežih kaznenih djela u sastavu zločinačkog udruženja. Osam hrvatskih državljana osumnjičeno je da su u sastavu zločinačkog udruženja počinili kaznena djela teškog ubojstva u pokušaju, ubojstva u pokušaju, teške tjelesne ozljede i oštećenja tuđe stvari.

Riječ je o skupini koju predvodi Željko Rajić, kako navodi policija, u cilju preuzimanja kontrole i vodeće uloge u krijumčarenju i preprodaji droge na širem splitskom području.

U četvrtak su i karlovački policajci imali posla s dilerima. U kamionu na izlasku s autoceste Rijeka – Karlovac zaustavili su Hrvata (44) i Srbina (47) koji su u teretnom prostoru u pakiranjima građevinskog stiropora prevozili 170,6 kilograma marihuane. Policajci su u kamionu našli i dva pištolja.

Video: Velika akcija policije u kojoj je zaplijenjeno 170 kilograma marihuane

Ključne riječi

Komentara 12

TR
tratincica68
13:07 19.04.2019.

Treba ga poslat u venecuelu da dobije 50 godina pravih a ne 2 miseca

PH
Petarstijena-HR
13:29 19.04.2019.

Korumpirano i nesposobno sudstvo će ga za 2 tjedna pustiti vani...Ovome treba stati na kraj....

AL
alphazulu99
13:05 19.04.2019.

To je sigurno neka greska (narkobosa). Zar nije taj heroin ljekovit? A djeluje preventivno protiv svih bolesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije