Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prevozio migrante

Filmska jurnjava za krijumčarem migranata, policija ga zaustavila uz pomoć ograde

Filmska jurnjava
Foto: Riječanin.rtl.hr
1/2
19.01.2019.
u 16:01

Muškarac je priveden u Policijsku postaju Buzet te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje

Nakon intenzivne višesatne potrage istarska policija je u subotu prijepodne na području Huma na Buzeštini, uhitila 26-godišnjeg slovenskog državljanina, koji se dovodi u vezu s krijumčarenjem migranata s Kosova i napada na policajca na istarskom ipsilonu, izvijestila je poslijepodne Policijska uprava istarska prenosi Riječanin.hr.

Krijumčar migranata pronađen je danas oko 10,50 sati, priveden je u Policijsku postaju Buzet i nad njim se provodi kriminalistička istraga.

 Kako navode iz PU istarske, policijski službenici su u petak oko 15,30 sati, uočili na Istarskom ipsilonu sumnjivo vozilo marke škoda, slovenskih registracijskih oznaka, koje se kretalo prema Pazina, za koje su prethodno raspolagali informacijama da se dovodi u vezu s mogućim krijumčarenjem ljudi.

 Na pokušaj zaustavljanja vozila, uz uporabu svjetlosnih i zvučnih signala policije, vozač se oglušio i nastavio kretati velikom brzinom, sve do dijela ceste gdje se izvode radovi i promet se odvija jednom prometnom  trakom. Kada je naišao na kolonu zaustavio je vozilo iz kojeg su izašle četiri nepoznate osobe i pobjegle u šumu.

 U trenutku kada je policajac prišao vozilu, 26-godišnji vozač - krijumčar migranata, je s namjerom bijega, vozilom nasrnuo prema policijskom službeniku. 

 Kako bi otklonio opasnost za vlastiti život i život drugih, s obzirom da je vozač počeo zaobilaziti zaustavljena vozila kako bi nastavio vožnju prometnom trakom za vozila iz suprotnog smjera, policajac je uporabio vatreno oružje, odnosno ispalio hitac u smjeru pneumatika vozila.

Vozač je pobjegao, a policijski službenici su pronašli njegovo vozilo kilometar dalje. U događaju nitko nije ozlijeđen. 

Tijekom večeri policija je na području Roča pronašla migrante koji su pobjegle iz slovenskog vozila. Prema do sada utvrđenom, radi se o nezakonitim migrantima, državljana Kosova, a za vozačem škode, koji je krijumčario migrante, pokrenute je intenzivna potraga.

Pronađen je danas oko 10,50 sati na području Huma. Slovenac je priveden u Policijsku postaju Buzet te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje.

 Iz Ministarstva unutarnjih poslova RH sinoć su priopćili da je u 2018. godini evidentirano pet slučajeva u kojima su krijumčari ljudima ugrozili sigurnost hrvatskih policajaca.

 Najčešće se radilo o direktnom nasrtaju vozilom na policijske službenike ili pokušaju izguravanja policijskih vozila s ceste prilikom potjere, a u jednom slučaju krijumčar je fizički napao policijskog službenika.

Tijekom 2018. godine hrvatska policija je uhitila više od 600 krijumčara ljudima što je u odnosu na 2017. godinu povećanje od gotovo 100 posto i rezultat je isključivo otkrivačke djelatnosti policijskih službenika na terenu, naveli su iz MUP-a RH.

Pogledajte video: Zašto gore automobili u Zagrebu

 

Komentara 9

PL
@ploto@
16:00 19.01.2019.

EU Janez je konačno dolijao.

BL
blabla123
17:25 19.01.2019.

treba, kao kinezi, uvesti smrtnu kaznu i krijumcare za primjer, pa nastaviti sa politicarima, birokratima i tzv. poduzetnicima..

IB
ibiza
15:14 19.01.2019.

sada mu treba dobro pristupit i naplatit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije