Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Američki FBI i češka policija

Uhićen Rus osumnjičen za internetske napade u SAD-u

Hakeri
Foto: Youtube/Screenshot
1/3
19.10.2016.
u 12:50

Nije naveo je li muškarac optužen za nedavno piratstvo e-mail računa američkih uglednika i institucija ili napade na druge mete u SAD-u

Češka policija objavila je u srijedu da je u zajedničkoj operaciji s američkim FBI-em uhitila ruskog hakera osumnjičena da je vršio informatičke napade u SAD-u.

Prošli tjedan Washington je optužio rusku vladu za cyber napade u cilju "infiltriranja" u američki izborni postupak, ali je Moskva te optužbe odbacila.

– Češka policija uspješno je surađivala s FBI-em u operaciji protiv ruskog građanina osumnjičena da je izvodio informatičke napade na mete u SAD-u – izjavio je glasnogovornik češke policije David Schon u priopćenju.

Nije naveo je li muškarac optužen za nedavno piratstvo e-mail računa američkih uglednika i institucija ili napade na druge mete u SAD-u.

Muškarac čiji identitet nije otkriven uhićen je u hotelu u Pragu gdje je boravio s prijateljicom, piše u priopćenju. Po policiji, muškarac nije pružio nikakav otpor prilikom uhićenja te je čak morao biti hospitaliziran zbog slabosti.

Češke sudske vlasti uskoro će se pozabaviti njegovim eventualnim izručenjem u SAD, po priopćenju.

>> Rusija prekinula udare: 24 sata bez zračnih napada u Alepu

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar nekakav
nekakav
17:35 19.10.2016.

nismo ni očekivali da bude netko drugi osim rusa uhvaćen. rusi, koji kako reče obama/osama, ništa ne proizvode ni ne znaju raditi, su sad eto, najnapredniju naciju u ljudskoj povijesti, napali najsofisticiranijim oružjem, nekim nulama i jedinicama. zanimljivo da nikogog ne dira to što je razotkriveno, nego tko je to napravio... totalno se fokus skrenuo sa krucijalnog na benigno. zaklela se zemlja raju, da se sve tajne znaju. ne može amer više ništa sakriti. izdaja uvijek potiče iznutra. najviše koristi od ovih afera imaju američke službe. nitko drugi. što će rusima neke šifre, kad se to najbolje da unovčiti u americi.

Avatar Sidewinder
Sidewinder
13:31 19.10.2016.

I ja bi radije bio ruski spijun nego americki, jer kad te uhvate bolje je bit na Floridi nego na Sibiru...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije