Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON PET MJESECI BIJEGA

Uhićen Robert Knežević, bjegunac iz gospićkog zatvora

zatvor
Arhiva VL/PIXSELL
02.03.2010.
u 15:23

Nakon pet mjeseci bijega iz Okružnog zatvora u Gospiću bjegunac je u petak uhićen uz primjenu sredstava prisile i istu večer u 21.40 vraćen u gospićki zatvor.

Još u petak u 10.40 u sportsko-rekreacijskom centru TTS-a u Ulici Nikole Tesle u Varaždinu, u teretani na vježbanju, policija je uhitila 37-godišnjeg bjegunca Roberta Kneževića.

Nakon pet mjeseci bijega iz Okružnog zatvora u Gospiću i nakon što je lani 22. rujna PP Gospić raspisala potragu za njim, a temeljem naredbe KZ Gospić, bjegunac je uhićen uz primjenu sredstava prisile i istu večer u 21.40 vraćen u gospićki zatvor - izvjestila je tek danas varaždinska policija.

Knežević je prošle godine u rujnu pobjegao kroz glavni ulaz Okružnog zatvora, koji je inače strogo čuvan, iskoristivši očito pospanost čitave smjene pravosudnih policajaca. Oni su ga, naime, prepratili do poluotvorenog odjela zatvora, gdje mu je supruga došla u posjet, a potom najvjerojatnije otišli popiti kavu. No, umjesto susreta s njom, on je iskoristio odsutnost policajaca, neprimjetno otključao glavni ulaz zatvora i pobjegao.

Kod dežurnih pravosudnih policajaca nastala je panika tek kada su primijetili otključana vrata i suprugu koja ga je strpljivo čekala. U gospićkom je zatvoru služio jednoipolgodišnju kaznu zbog krivotvorenja putnih isprava i šverca.

Kako doznajemo, Knežević ima evidentirano 68 kaznenih djela, a među njima je i prijevara PIK-a Vrbovec za četiri milijuna kuna te krivotvorenje isprava. U Gospiću je treći put služio zatvorsku kaznu. Prije je bio osuđen u Zagrebu na četiri, a u Rijeci na dvije i pol godine zatvora.

Komentara 2

AK
akil
15:46 02.03.2010.

Mnogi pa i Knežević misle da će izmaknuti zakonu.Da,i krtica ide ispod zemlje pa ju ljudi nađu.

Avatar Panter2007
Panter2007
10:24 06.03.2010.

Cuj sta ti imas protiv Knezevic lega sta biga je covek sta mora sluzit kad ionako ce raspad sistema da bude uskoro vratio se dobrovoljno,a ne pod presilom sredstava sta pise vecernjak!!!!!!!!!!! Novine sam lazu pozzzzzzzzzzz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije