Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhićenja i pretresi u više gradova

Vlada razriješila dužnosti Josipu Rimac i Anu Mandac

Foto: Davor Puklavec, Dusko Jaramaz/Pixsell
1/21
29.05.2020.
u 17:54

Neslužbeno se doznaje da je njegovo uhićenje dio veće akcije kojom je obuhvaćeno više osoba te da ga se sumnjiči za gospodarske zlouporabe

Predsjednik uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić uhićen je jutros, potvrdio je za Večernji list njegov odvjetnik Vladimir Terešak. Među onima koji su privedeni je i Josipa Rimac, bivša HDZ-ova gradonačelnica Knina i državna tajnica u ministarstvu uprave. Da je privedena za Večernji list je potvrdio njezin odvjetnik koji je naveo da ne zna točno o čemu se radi jer ga je ona samo kroz jutro nazvala da je privedena u Zagrebu. 

17:54 - Vlada je na telefonskoj sjednici razriješila dužnosti državnu tajnicu u Ministarstvu uprave Josipu Rimac te pomoćnicu ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Anu Mandac.

16:32 - Osumnjičenici koji su tijekom dana uhićeni diljem Hrvatske malo prije 17 h trebali bi biti dovedeni u Uskok gdje će biti ispitani. Među prvima će biti doveden Krunoslav Jakupčić, predsjednik uprave Hrvatskih šuma.

Njegov odvjetnik Vladimir Terešak kazao je da još ne zna konkretno zašto se Jakupčić sumnjiči, no najavio je da će se aktivno braniti, odnosno da će iznijeti obranu. 

1/7

13:56 - U sjedištu tvrtke Lager u Donjem Stupniku, investitoru u vjetropark Krš - Pađene u tijeku je policijski pretres, neslužbeno doznaje Hina. Policija je u četvrtak ušla u prostorije sjedišta tvrtke Lager u Donjem Stupniku, a u tijeku je pretres, neslužbeno se doznaje iz te tvrtke.

13:50 - Prema neslužbenim informacijama i uhićenje načelnice općine Gračac Nataše Turbić veže se uz projekte vjetroelektrana. Potvrdu o uhićenju kao i je li doista riječ o istrazi u projektu vjetroelektrana u općini Gračac nismo uspjeli dobiti jer se tamo nije javljao na telefon. Inače načelnicu Gračaca je zadarski HDZ nedavno predložio za mjesto na saborskoj listi te stranke u devetoj izbornoj jedinici.

13:45 - Gradonačelnik Knina Marko Jelić u telefonskom razgovoru za Večernji list je istaknuo kako u gradu Kninu nisu bili djelatnici policije i USKOK-a zbog slučaja vjetroelektrana. Više pročitajte OVDJE.

13:14 - Uhićen je i Ivan Melvan šef ispostave Hrvatskih šuma u Splitu. Da je uhićen potvrdio je njegov odvjetnik Nedjeljko Ivančević.

- U ovom trenutku ne mogu reći za što se moj klijent sumnjiči. Policija mu je pretražila  dom i poslovne prostore. On im je predao dokumentaciju za koju smatra da njemu ide u prilog. Nakon što je pretraga završena, odveden je u PU splitsko dalmatinsku. Od tud će ga odvesti u Zagreb u PNUSKOK na ispitivanje u a zatim u USKOK. Teško mi je reći hoće li to biti tijekom današnjeg dana - kazao je Ivančević.

1/8

13:10 - Istragom je obuhvaćeno do sada  između 10 i 15 osoba, a  N1 navodi da je među uhićenima i Ružica Njavro, tajnica kabineta u Ministarstvu poljoprivrede, kao i Ana Mandac, pomoćnica ministra gospodarstva. 

12:49 - Istragom je obuhvaćena i tvrtka Milenka Bašića. On je poduzetnik iz BiH no za sada nije uhićen jer nije u RH. Njegova se tvrtka bavi obnovljivim izvorima energije.

12:04 - Ovo nam je napravilo korporativnu štetu, ali to neće utjecati na naše poslovanje, kazali su iz Hrvatskih šuma. Više pročitaje OVDJE.

11.55 - Među uhićenima je i Ante Sladić, poduzetnik iz Šibenika koji će tijekom dana također biti doveden u Zagreb na ispitivanje.  Uhićena je i Nataša Turbić, HDZ-ova načelnica Gračaca.

11:27 - Osim Jakupčića i Rimac uhićeno je više osoba, a neslužbeno se doznaje da istražitelje zanima projekt izgradnje vjetroelektrana kod Knina, za koji se svojevremeno zalagala Rimac dok je bila gradonačelnica tog grada. Više pročitajte OVDJE.

11:26 - Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) započeo je u petak rano ujutro na području Zagreba, Splita, Knina i Gračaca s realizacijom višemjesečnog kriminalističkog istraživanja, priopćila je glasnogovornica MUP-a Marina Mandić.

1/21

9:00 - Istina je da je uhićen, a više detalja zbog čega ga se sumnjiči za sada ne znam - kazao je Jakupčićev odvjetnik Vladimir Terešak. Jakupčiću je jutros pretražen dom i ured. Neslužbeno se doznaje da je njegovo uhićenje dio veće akcije kojom je obuhvaćeno više osoba te da ga se sumnjiči za gospodarske zlouporabe. Jakupčić je priveden  zbog sumnji za zloporabu položaja i ovlasti te trgovanje utjecajem.

 

 

 

Komentara 125

DD
De der
08:50 29.05.2020.

Kradeze partija gangstera obrilopina zabavlja javnost svojim kriminalom. Tako 25 godina. Novinari imaju o čeme pisati. Postavlja se pitanje koji su to nastrani kriminalci zajedno sa onima koji ih biraju? I takovi nam odlučuju o sudbini, vode politiku države.

PO
Polarus
09:48 29.05.2020.

hdzovac? zašto nisam šokiran...

DU
Deleted user
09:31 29.05.2020.

Može li mi netko odgovoriti je li o 1995. do danas prošao barem jedan dan da u medijima nije objavljen članak o kriminalu nekog hadezeovca? Barem jedan?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije