Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukrao 47.000 KN

Uhićen pljačkaš banke u Opuzenu, riječ je o poznatom humanitarcu

Opuzen: Prosvjed za bolje zdravstvo
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
16.06.2020.
u 21:45

Kako se navodi u policijskom izvješću, u bankarskoj poslovnici u Opuzenu muška osoba je, uz prijetnju djelatnicima poslovnice, otuđio novčani iznos od 47 tisuća kuna

Akivist Ivo Matičević (40), koji je široj javnosti poznat po organiziranju prosvjednih skupova protiv zdravstvenog sustava i borbi za prava pacijenata u dolini Neretve, uhićen je zbog pljačke poslovnice OTP banke u Opuzenu.

Pljačka se dogodila u ponedjeljak, a danas se doznalo da je uhićen na području Neuma te se do daljnjega nalazi u ekstradicijskom pritvoru u BIH, piše Slobodna Dalmacija.

Kako je priopćila PU Dubrovačko-neretvanska, suradnjom policijskih službenika Republike Hrvatske i policijskih službenika Bosne i Hercegovine na području Neuma u Bosni i Hercegovini, lociran je i uhićen 41-godišnji muškarac koji se sumnjiči za kazneno djelo razbojništva počinjeno jučer u Opuzenu.

Kako se navodi u policijskom izvješću, u bankarskoj poslovnici u Opuzenu muška osoba je, uz prijetnju djelatnicima poslovnice, otuđio novčani iznos od 47 tisuća kuna, nakon čega je napustio mjesto događaja udaljivši se u nepoznatom pravcu. U trenutku razbojništva u poslovnici nije bilo građana, već samo troje djelatnika od kojih nitko nije ozlijeđen.

Inače, Matičević je predsjednik Građanske inicijative Sinovi i kćeri Neretve koja se bori za prava pacijenata u dolini Neretve i odavno je poznat policiji. Naime, on je 2008 godine na Županijskom sudu u Šibeniku skupa sa S.V. iz Drniša pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu zbog dilanja marihuane i kokaina. Radilo se o posjedovanju gotovo osam kilograma marihuane i 123,55 grama kokaina.

Nakon smrti devetogodišnjeg dječaka Gabrijela Bebića, Ivo Matičević je organizirao Građansku inicijativu Sinovi i kćeri Neretve, koja se borila za istinu o smrti malenog Gabrijela a kasnije je davala potporu liječnici Kseniji Kaleb, koja je i sama bila članica Građanske inicijative i administrator grupe na facebooku. Inicijativa je imala veliki skup podrške doktorici Kaleb nakon što je Hrvatska liječnička komora u svom nalazu upravo nju okrivila za čitav niz propusta koji su doveli do smrti malenog Gabrijela. Na tom skupu okupljenima se obratila i doktorica Ksenija Kaleb a vodio ga je sam Ivo Matičević.

Poslije toga organizirano je još nekoliko prosvjednih skupova, jedan u Metkovića i blokada magistrala u Opuzenu da bi nakon toga Ivana Bebić, majka devetogodišnjeg Gabrijela i dokorica Kaleb napustile Građansku inicijativu Sinovi i kćeri Neretve. 

Ključne riječi

Komentara 4

BI
billynik
23:06 16.06.2020.

Humanitarac??

DU
Deleted user
01:17 17.06.2020.

na žalost bankari se nisu pridružili ovoj humanitarnoj akciji već su pozvali policijiu. Tamburanje se nastavilo do dugo u noć.

ID
idemo_doma
06:10 18.06.2020.

nije on išao pješačiti do Zagreba iz humanitarnih razloga,nego je tražio pogodnu banku za odradit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije