Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽEN ZA UBOJSTVO

Uhićen policajac koji je koljenom ugušio Afroamerikanca: Prijeti mu do 25 godina zatvora

Foto: Twitter
1/9
Autori: Vecernji.hr, Hina
30.05.2020.
u 07:25

Istraga o trojici drugih policajaca koji su sudjelovali u Floydovom uhićenju se nastavlja

Policajac Derek Chauvin koji je nasilno priveo u Minneapolisu afroamerikanca Georgea Floyda, pri čemu mu je koljenom pritisnuo vrat nakon čega je Floyd ubrzo preminuo, uhićen je u petak i optužen za ubojstvo. Chauvin je optužen za tzv. ubojstvo trećeg stupnja i ubojstvo bez predumišljaja, objavio je u petak Mike Freeman, tužitelj okruga Henepin. 

Za ubojstvo trećeg stupnja u Minnesoti je predviđena kazna zatvora do 25 godina. Istraga o trojici drugih policajaca koji su sudjelovali u Floydovom uhićenju se nastavlja, kazao je Freeman.

>> VIDEO Objavljene snimke policijske brutalnosti: Ubili su ga, a nije se opirao uhićenju

Podsjetimo, sva trojica su otpuštena nakon što je njihov postupak izazvao nasilne masovne prosvjede u nekoliko američkih gradova. U Minneapolisu, gdje se incident i dogodio zapaljena je i policijska postaja. Zbog eskalacije sukoba, poslano je i petsto pripadnika Nacionalne garde koji pomažu policajcima u borbi protiv nasilnih prosvjednika.

>> VIDEO Prosvjedi zbog preminulog Georgea Floyda izmakle su kontroli

Prosvjedi su počeli nakon što je u utorak objavljena snimka na kojoj Chauvin stišće koljenom vrat Floyda koji moli da ga pusti i govori: "Ne mogu disati", dok u blizini stoje još tri policajca.

Komentara 2

Avatar MaryIV93
MaryIV93
09:18 30.05.2020.

w​​w​​w​​.​​l​​o​v​e​​x​​x​​.​​c​​l​​u​b

Avatar ПредседникЧетничкеОмладине
ПредседникЧетничкеОмладине
09:16 30.05.2020.

Bolje kcerka kurva nego sin drot...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije