Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOTIV JOŠ NEPOZNAT

Uhićen otac napadača iz Kutine: Pronašli mu dvije puške, prigušivač i više od 1000 metaka

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/2
13.10.2020.
u 10:35

Otac napadača bio je kod pritvorskog nadzornika u Sisku te je nedavno odveden na Općinsko državno odvjetništvo. Čeka se odluka o istražnom zatvoru.

Policijska uprava Sisačko-moslavačke izvijestila je jutros o uhićenju i zaplijeni oružja u mjestu Kletište u jednoj kući.

Podsjetimo, jučer je izvršen pretres u kući u kojoj je živio napadač na policajca na Markovom trgu, u mjestu Kletište. Fotoreporteri su snimili kako se iz kuće iznose određeni predmeti.

Policija je jutros izvijestila kako su u pretrazi kuće u mjestu Krajiška Kutinica kod Kutine nađene dvije puške s optičkim ciljnicima i prigušivačem i 1169 komada raznog streljiva. Uhićen je 59-godišnji Z.B., otac Danijela Bezuka.

Otac napadača bio je kod pritvorskog nadzornika u Sisku te je nedavno odveden na Općinsko državno odvjetništvo. Čeka se odluka o istražnom zatvoru.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina rekao je jutros u emisiji U mreži prvog kako su u kući kod Kutine, u kojoj je živio 22-godišnji Danijel Bezuk, našli veću količinu oružja i streljiva. Na pitanje radi li se o legalnom oružju Milina je odgovorio kako se radi o oružju koje se ne može legalno posjedovati. Najavio je da će policija danas izvijestiti o pronalasku oružja.

Prenosimo policijsko priopćenje:

"Jučer je po nalogu suda, na dvije adrese u mjestu Kletište i na jednoj adresi u mjestu Krajiška Kutinica na području Kutine, obavljene su pretraga doma i drugih prostorija koje koristi 59-godišnjak s područja Kutine. Na adresi u mjestu Kletište pretragom su pronađene dvije puške s optičkim ciljnicima i prigušivačem i 1169 komada raznog streljiva. Zbog počinjenog kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, uhićen je i uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke", priopćili su iz policije.

Za sada još nema potvrde je li i 22-godišnjak jučerašnji napad počinio očevim ilegalnim oružjem.

Komentara 1

BR
brojevi
11:39 13.10.2020.

Po mom osobnom iskustvu najviše oružja gomilaju najveće kukavice. Kao epilog ovom nemilom događaju može poslužiti dobro poznata Isusova metaforička izreka "Ko se lati mača, od mača će poginuti". Mogu si samo misliti kakvu je mentalnu torturu prolazio mladi nesretnik u takovom životnom okruženju. Čini mi se da je u svojoj pomaknutoj stvarnosti pucao na glavnog uzročnika svojih trauma-svog oca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije