Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poznati tajkun

Uhićen otac dvojice bombaša samoubojica, jedan je ranije priveden pa pušten

Teroristički napad na Šri Lanki
Foto: Reuters
1/4
25.04.2019.
u 15:56

Premijer Šri Lanke kazao je da su neki od njih bili pod nadzorom uoči napada, ali nisu imali  'dovoljno' dokaza za privođenje.

Policija na Šri Lanki dosad je privela osamdesetak osoba osumnjičenih za terorističke napade, pomaganje i poticanje na terorizam nakon nedjeljnih napada u kojima je poginulo gotovo 400 osoba dok ih je 500 ranjeno.

Među uhićenima je i poznati tajkun Mohamed Yusuf Ibrahim koji se obogatio na trgovini začinima, a čija su dva sina izvršila napade.

Optužuje ga se da je sinove Imsatha Ahmeda Ibrahima i Ilhama Ahmeda Ibrahima, koji su se raznijeli bombama, poticao na napade te im pomagao. Glasnogovornik policije Ruwan Gunasekera izjavio je kako vjeruje da su i ostali članovi obitelji Ibrahim u pritvoru.

Teroristički napad na Šri Lanki
1/18

Policija je još priopćila da je jedan od braće, Ilham Ahmed, koji je detonirao eksploziv u Cinnamon Grand hotelu u Colombu, prethodno uhićen pa pušten.

Ranil Wickremesinghe, premijer Šri Lanke, za CNN je rekao kako je iznenađujuće to što su neki osumnjičeni bombaši obrazovani te pripadnici srednje i više klase društva. Također je kazao da su neki od njih bili pod nadzorom uoči napada, ali nisu imali  'dovoljno' dokaza za privođenje.

Uvedene su i nove sigurnosne mjere, koje obuhvaćaju i zabranu korištenja dronova, a policija i sigurnosne snage nastavljaju s akcijama potrage za mrežom ljudi koji su sudjelovali u napadima. U operacijama potrage zaplijenjena su i vozila koja su koristili osumnjičeni.

Lokalnim policijsko-sigurnosnim snagama pomažu istražitelji američkog FBI-ja i međunarodne policijske organizacije Interpol.

Civilne zrakoplovne vlasti zabranile su upotrebu dronova i bespilotnih letjelica u zračnom prostoru Šri Lanke.

Komentara 7

DU
Deleted user
16:01 25.04.2019.

Pobiti cijele obitelji kao upozorenje drugim muslimanima , jer djeca nisu izrasla u ekstremiste a da roditelji to nisu primjetili, ili ih sami poticali....

FU
furest
08:23 26.04.2019.

jjedno od rijesenja je zakonom dozivotno zatoriti uzu obitelj bombasa samoubojice kao odvracajucu mjeru za neke buduce slucajeve

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije