Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZA REŠETAKA

Uhićen mladić koji je divljao Splitom, oduzet mu je motor

Foto: Screenshot
1/2
11.12.2020.
u 20:42

Danas je ispitan pred Prekršajnim sudom u Splitu, a nakon toga odveden je u zatvor na Bilicama, gdje će provesti najmanje dva tjedna

Policija je jučer uhitila i pritvorila 25-godišnjeg Duju G. zbog obijesne vožnje na motociklu. Divljajući Splitom višestruko je premašio ograničenja brzine (po ‘celeru’ 224 km/h, ali ta se brzina za potrebe postupka umanjuje) te je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu. Sve je snimio i objavio na društvenim mrežama.

Danas je ispitan pred Prekršajnim sudom u Splitu, a nakon toga odveden je u zatvor na Bilicama, gdje će provesti dva tjedna, javlja Dalmacija Danas. Oduzet mu je očev motocikl Yamaha MT-09.

>> VIDEO Luda vožnja po Splitu

- Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je upravljajući motociklom ostvario obilježja većeg broja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 20. rujna 2020. godine upravljajući motociklom na cesti državnoj cesti D8 ostvario obilježja prekršaja i to iz članka 72.st.1. (pretjecanje u nepreglednom zavoju) i članka 53.st.1 (prekoračenje brzine u naseljenom mjestu) Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Također, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 16. listopada 2020.godine upravljajući motociklom na području Splita ostvario obilježja većeg broja prekršaja iz članka 53.st.1. (prekoračenje brzine u naseljenom mjestu) i čl.59.st.1. ( prolazak kroz crveno svjetlo) Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Od 25-godišnjaka je tijekom kriminalističkog istraživanja privremeno oduzet motocikl. Uz optužni prijedlog 25-godišnjak je danas doveden na nadležni Općinski prekršajni sud u Splitu.

Također, tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je postojanje sumnje da je u tri navrata svojim ponašanjem ostvario obilježja prekršaja protiv javnog reda i mira na način da je u noćnim satima na području Splita stvarao buku povećanjem broja okretaja motocikla u mjestu, čime je ometao mir građana radi čega će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira - priopćeno je iz policije.

Ključne riječi

Komentara 3

MO
modovisisajteMaraschino
20:49 11.12.2020.

Tatu pere kriza srednjih godina pa si kupio motor a sinek divlja

CO
Condorgrab
10:41 12.12.2020.

Pazi ovo: ...brzina se (224 km/h) za "potrebe postupka" umanjuje... ??? Formula dakle glasi: 224 - tata HDZ-ovac - lova sucu za prekršaje - pokajao se - mlad je - uvijek je bio drag dečko = 22,4 km/h i stroga opomena zbog prespore vožnje.

DU
Deleted user
01:21 12.12.2020.

Pogresan sport....,da je divljao s drogom umjesto motocikla bio bi na slobodi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije