Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIH

Uhićen granični policajac: Uzeo mito pa pustio tri osobe u zemlju koje su trebale u izolaciju

Ilustracija
Foto: Robert Anic/Pixsell
1/3
18.03.2020.
u 10:27

"Sramotno je i poražavajuće, pogotovo u ovakvim trenucima, da imamo neodgovorne i neprofesionalne pojedince koji svjesno čine katastrofalne propuste", izjavio je ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić

Granični policajac iz Bosne i Hercegovine uhićen je jer je omogućio da u zemlju uđu tri osobe, da da pritom nisu prošle nadzor uspostavljen radi sprečavanja širenja koronavirusa, potvrdilo je u srijedu. Tužiteljstvo BiH.

Policajac raspoređen na graničnom prijelazu Brčko-Gunja omogućio je 15. ožujka nezakonit ulazak u BiH trima osobama koje su došle s područja s kojeg je ulazak u BiH zabranjen zbog koronovirusa. Njima je trebalo biti izdati rješenje o odbijanju ulaska u BiH ili su trebali biti smješteni u samoizolaciju, no granični policajac ipak ih je pustio u zemlju i pri tom im je pomogao izbjeći provjere koje provode sanitarni inspektori. Osumnjičeni policajac za to je od osoba koje je pustio u BiH tražio i dobio mito.

"Time je izravno ugrozio javno zdravlje većeg broja građana BiH", navodi Tužiteljstvo BiH.

Sve tri osobe koje su nezakonito ušle u BiH brzo su identificirane i locirane u suradnji Granične policije BiH i policije distrikta Brčko te su izolirane čime su spriječene veće posljedice ovih nezakonitih aktivnosti.

"Zgrožen sam postupcima pojedinaca koji sramote ovu policijsku agenciju koja se nalazi pred ogromnim izazovima. Sramotno je i poražavajuće, pogotovo u ovakvim trenucima, da imamo neodgovorne i neprofesionalne pojedince koji svjesno čine katastrofalne propuste", izjavio je ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić.

Bit će  poduzete drastične mjere kako se ovaki slučajevi ne bi ponovili, rekao je Galić.

>> Pogledajte i ovaj video: Djelatnici splitske Hitne službe zapjevali i oduševili svijet

Ključne riječi

Komentara 2

ČV
čača vrati se
12:24 18.03.2020.

haloooo čevapi su u pitanju,ne razumiješ ti to druže sudija

BA
Barbasmora
12:03 18.03.2020.

Ehhh ovi hercegovci i njihova hercegovska demokratska zajednica....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije