Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Johann Breyer

Uhićen čuvar Auschwitza, sumnja se da je sudjelovao u ubojstvima stotina tisuća ljudi

Auschwitz
Owen Humphreys/Press Association/PIXSELL
19.06.2014.
u 10:47

Breyer je priznao da je bio čuvar u Auschwitzu, no tvrdi da je bio stacioniran izvan logora i da nema ništa sa smrću logoraša.

U SAD-u je uhićen 89-godišnji Johann Breyer, bivši čuvar u logoru Auschwitz, kojega Njemačka traži zbog sudjelovanja u ubojstvima stotina tisuća ljudi, piše BBC.  

Breyer je priznao da je bio čuvar u Auschwitzu, no tvrdi da je bio stacioniran izvan logora i da nema ništa sa smrću logoraša. Njegov odvjetnik je kazao da je Breyer previše bolestan da bi bio zadržan u pritvoru dok čeka odluku o izručenju Njemačkoj, no sud u Philadelphiji mu je ipak odbio odrediti jamčevinu nakon uhićenja u njegovom domu.

Breyer je u SAD emigrirao 1952. godine, a tijekom 90-ih Amerikanci su mu pokušavali oduzeti državljanstvo i deportirati ga. Sada je uhićen zbog novih dokaza pronađenih u Njemačkoj protiv njega koji govore da je u Auschwitzu bio prije nego je tvrdio. Breyer je najstarija osoba koju su Amerikanci optužili da je sudjelovao u nacističkim zločinima.

>>Pozdrav Branku Lustigu i hrvatskim zastavama koje 
će vidjeti u Auschwitzu

>>Jakobu Dencingeru pozlilo i završio u bolnici

Komentara 20

Avatar vasilije
vasilije
11:11 19.06.2014.

Pa i Amerika je puna takvih logora , za sada su prazni . FEMA

GU
gustirna
11:19 19.06.2014.

A u komunistickoj hrvatskoj cak i sefovi komunistickih konc logora smrti jasenovca,gradiske,golog otoka ......slobodno setaju hrvatskom.i bas me zanima da li je uhicen ijedan cuvar komunistickih sibirskih gulaga gdje su zidovski komunisti tipa lenjin,trocky,berije,litvanov,kamenev.......pobili 50 miljuna slavena.

SJ
Sve je uzalud
12:15 19.06.2014.

.....počeli su hvatati logorske čistačice domare i kuhare u nedostatku pravih zločinaca.........da bi naglasili ono što se neda prenaglasiti....................e sada slijede hapšenje djece i njihovih unuka.....................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije