Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BiH

Uhićen bivši specijalac Armije BiH zbog ratnih zločina nad Hrvatima

lisice
Arhiv VL
04.11.2009.
u 16:36

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) jutros je uhitila Nihada Bojadžića, osumnjičenog za ratne zločine počinjene nad Hrvatima u selu Trusina kod Konjica.

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) jutros je uhitila Nihada Bojadžića, osumnjičenog za ratne zločine počinjene nad Hrvatima u selu Trusina kod Konjica. Među žrtvama je bilo 19 civila i troje pripadnika HVO-a.
 
Glasnogovornik tužiteljstva BiH Boris Grubišić izjavio je kako se Bojadžića tereti za ratni zločin počinjen 16. travnja 1993. godine. Bojadžić je bio pripadnik postrojbe za posebne namjene "Zulfikar" koja je djelovala u sklopu 45. brdske brigade Armije BiH.
 
Na zahtjev tužiteljstva produžen je pritvor četvorici osumnjičenih za isti zločin.

Ključne riječi

Komentara 37

MM
Mladen Miletić
17:51 04.11.2009.

Uhićen bivši specijalac Armije BiH zbog ratnih zločina nad Hrvatima, lov zločinaca potrajati i idučih 50 godina, jel ih se odaje na kapaljku.. Kada bi se svuda prijavili priznali i odali zločini. Nebi postojala riječ nigdje branitelj nego zna se.... Ovaj ima peh nije saborski zastupnik sa imunitetom na pravosmuđe. Svi smo jednaki pred sudom malo sutra !

OB
-obrisani-
19:26 04.11.2009.

babylon Ne seri!! Činili ste zločine,nemoj da ti podastrijem vaše \"humanitarne\" djelatnosti..........vi ste jedina strana koja nikiada nije priznala sustavne zločine,nego tek incidente,zar je incident Križančevo selo gdje su nestale cijele obitelji, je li incident kao slučajan osmero djece uu Kamenjačama u Vitezu,je li incident selo Miletići kod Viteza,pa i ovo.....

LE
leonardo1947
17:13 04.11.2009.

Svi ce doci na red. Srbi, Hrvati, Muslimani.......... svi. Svi koji su se ogrijesili. Tako i treba. Udruzimo se svi, sa svih strana svijeta da raskrinkamo zlocinacku bandu bilo koje narodnosti!! Nazovimo akciju: CIST OBRAZ!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije